Gökçebeyde Yapılan Tavuk Festivalinde Tavuk Kapma İzdihamı

Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde düzenlenen 1. Tavuk Festivalinde, vatandaşlar arasında tavuk kapma sırasında izdiham meydana geldi.

Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde düzenlenen 1. Tavuk Festivalinde, vatandaşlar arasında tavuk kapma sırasında izdiham meydana geldi.

İzdiham nedeniyle çok sayıda kişi ezilme tehlikesi geçirdi. Gökçebey ilçesinde Bülent Ecevit Üniversitesi Mehmet-Mithat Çanakçı Yüksekokulu bahçesinde yapılan ve birincisi düzenlenen Tavuk Festivalinde 300 teneke tavuğun noter huzurunda protokol tarafından ateşi yakıldıktan sonra 35 dakika pişirilen tavuklar festivale gelen davetliler dağıtılmasında izdiham yaşandı. Zonguldak'ta ilk defa noter huzurunda yapılan ve Guinness Rekorlar Kitabı'na başvurulacağını da belirten Zonguldak Kanatlı Hayvan Eti Üretici Birliği Başkanı Osman Bayraklı, il genelinde bulunan yaklaşık 300 tavuk çiftliğinden 53'ünün Gökçebey'de faaliyet gösterdiğini söyledi. 300 adet tavuğun pişirilmesinin ardından vatandaşlara dağıtılmasına geçildi. Ancak dağıtılmada izdiham meydana geldi. Bazı vatandaşlar merdivenlerin yüksek kesimlerinde dururken, bazıları ise dağıtılmak için engel yapılan masaları da geçti. İzdihamda bazı çocuklar ise engel yapılan masaların altından geçerek yemek almak için kıyasıya yarıştı. Yaklaşık iki saat süren dağıtımda 300 tavuk tükendi. Festivalde ayrıca çuval yarışması, kaşıkla yumurta taşıma, sandalye kapma oyunu da vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: