Gökçek, Akdeniz Parlamenterler Asamblesi heyetini ağırladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Akdeniz Parlamenterler Asamblesi (APA) Onursal Başkanı Abdelwahad Radi ve parlamenterlerden oluşan heyeti ağırladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Akdeniz Parlamenterler Asamblesi (APA) Onursal Başkanı Abdelwahad Radi ve parlamenterlerden oluşan heyeti ağırladı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Mogan Gölü Sosyal Tesisleri'nde Melih Gökçek'in ev sahipliğinde düzenlenen yemeğe, APA Onursal Başkanı Radi ile APA'da ülkelerini temsil eden parlamenterlerin yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, APA Türk Grubu Başkanı Tekirdağ Milletvekili Tevfik Ziyaeddin Akbulut ve davetliler katıldı.

Reklam
Reklam

Melih Gökçek, konuşmasında, Akdeniz'in Mısır, Yunan, Roma ve İslam medeniyetlerine ev sahipliği yapması nedeniyle dünya tarihinde önemli bir yeri olduğunu kaydederek, "Bugün de yine aynı önemini sürdüren bölge ülkelerinin, APA gibi bir kurumsal yapı çatısı altında birlikte hareket etmelerini ve bölgenin geleceğiyle ilgili sorunları bu çatı altında tartışılmasını çok önemli buluyorum" dedi.

Türkiye'nin Asya ve Avrupa arasında bir köprü konumunda bulunduğunu hatırlatan Gökçek, böyle bir ülkenin başkenti olmanın sorumluluğunu taşıdıklarını bildirdi.

Kardeş şehir ilişkileri, konferans ve kültür günleriyle belediye başkanlarını bir araya getirerek, ilişkileri geliştirmeye çalıştıklarını belirten Gökçek, Balkanlar bölgesinde de aktif rol aldıklarını "Büyük Balkan Kentleri Dostluk ve İşbirliği Konferansı düzenlediklerini belirtti. Gökçek, şunları söyledi:

"Ankara da düzenlediğimiz Global Forum-Medeniyetler Buluşması Konferansı ile sorunlu veya geçmişte büyük sorunlar yaşayan bölgelerin belediye başkanlarını, barış ve kardeşlik amacıyla aynı masa etrafında toplamayı başardık. İsrail-Filistin, Sırbistan-Bosna Hersek, KKTC ve Kıbrıs Rum kesimi, Yunanistan-Türkiye gibi pek çok ülkeden belediye başkanları bir araya gelerek temsil ettikleri halkların barış ve kardeşliğe olan özlemini yüksek sesle dile getirdiler."

Reklam
Reklam

APA Onursal Başkanı Radi ise barış, demokrasi ve diyaloğun oluşması için Akdeniz'in en önemli başkentlerinden birinde bulunduklarını belirtti. Radi, "APA, ülkelerin bir arada yaşamasına katkı sağlayacaktır. İnsanlığın gelişmesi çok önemlidir. Biz bu ülkeleri temsil ediyoruz. Nihai olarak Akdeniz Birliği'ni oluşturacağız. Barış için bizim bu yolda ilerlememize yardımcı olan Türkiye'ye çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

Melih Gökçek, Radi'ye el işlemeli çini tabak hediye etti. Heyet daha sonra Gençlik Parkı'na geçerek su gösterisini izledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz