Gökçek: Etimesgut'ta Trafik Sorun Olmaktan Çıkacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ulaşım konusunda sıkıntı çeken ilçelerin başında gelen Etimesgut'un hayata...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ulaşım konusunda sıkıntı çeken ilçelerin başında gelen Etimesgut'un hayata geçirilen projelerle yakında sıkıntıdan kurtulacağını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Her İlçede Halka İftar' programlarının 12’incisi Etimesgut’ta gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de katıldığı iftar yemeğinde, 5 binin üzerinde Etimesgutlu bir araya geldi. Piyade Mahallesi'ndeki pazar alanında düzenlenen iftara Başkan Gökçek’in yanı sıra AK Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, yerel idareciler, STK temsilcileri, belediye bürokratları ile binlerce vatandaş katıldı. Etimesgutlular iftar öncesi Ankara Büyükşehir Belediyesi Tasavvuf Müziği Grubu'nun seslendirdiği ilahileri dinledi.

Reklam
Reklam

İftar sonrası Büyükşehir Belediyesi’nin Etimesgut’ta gerçekleşen ve devam eden projeleri hakkında bilgi veren Başkan Gökçek, ulaşım konusunda bir çok çalışma yaptıklarını bildirdi.

Etimesgut'un ulaşım konusunda sıkıntı çeken ilçelerin başında geldiğine dikkat çeken Gökçek, şöyle devam etti: "İlk olarak 11 kilometrelik Bağlıca Bulvarı’nı bitirdik. Eskişehir yolundan hemen Etimesgutumuza ulaşıveriyorsunuz. Ben de biraz önce oradan geldim. Gerçekten güzel oldu, hayırlı uğurlu olsun diyorum.” dedi.

Başkan Gökçek, Etimesgut’ta ulaşım konusunda yapılan diğer çalışmaları şu şekilde sıraladı: “Şeker fabrikasının alt geçidi, o da sizler için son derece büyük bir sıkıntıydı, birkaç gün içinde açacağız, tamamını da ay sonuna kadar bitirmeye çalışıyoruz. Şeker fabrikasında alt geçitten de üst geçitten de rahatlıkla geçebileceksiniz. Etimesgut’ta trafiğe nefes aldıran ikinci bölge de orası oldu. Üçüncü olarak da yeni alternatif bir yol ortaya çıkıyor. Ankara’dan Celal Bayar Bulvarı’ndan başlayıp, Atatürk Orman Çiftliği’nin yanından devam eden, Zırhlı Tümen’in önünden geçip buraya kadar gelen yeni Atatürk Orman Çiftliği Bulvarı’nı yapıyoruz. Üç geliş, üç gidiş olacak bu bulvar Allah nasip ederse bu yıl sonuna kadar bitiyor. Bu bulvarın üstünde 6 tane alt-üst geçit var onların da bazıları bitti, bazıları bitmek üzere, böylece Etimesgutumuza 3 ayrı bölgeden rahat giriş imkânı olacak. Bir diğer dördüncü ulaşımla ilgili proje için Karayolları ile görüşme yaptıklarına değinen Başkan Gökçek, Karayolları’ndan müsaade gelir gelmez de bu projeye başlayacaklarını söyledi.

Reklam
Reklam

"METRO HİZMETE GİRECEK, BANLİYÖ YENİLENİYOR"

Ulaştırma Bakanlığı’na devredilen Sincan metrosunun yapımının sene sonu itibariyle tamamlanmasının planlandığını dile getiren Başkan Gökçek, “Sincan metrosu hizmete girmesi ile Eryaman tarafını kucaklayarak, Sincan’a kadar ulaşacak. Bunun ötesinde bugün Ulaştırma Bakanlığı ile konuştuk, mevcut olan Banliyömüz de yenileniyor. O da 2013 sonu veya 2014 başında bitiyor. Bittiği zaman o da bir hafif metro sistemi olarak ulaşımı rahatlatacak.” dedi.

Başkan Gökçek önümüzdeki ay hizmete girecek olan yeni dogalgazlı körüklü otobüslerden Etimesgut hattına da verileceğini belirterek, “Bu otobüslerle transit yolculuk başlayacak. Bu otobüsler özellikle sabah saatlerinde transit olarak Kızılay ve Ulus’a sefer yapacaklar. Bu da sizin ulaşımınızı kolaylaştıracak yani Etimesgut’ta ve Sincan’da ulaşım sorunu kökünden çözülmüş olacak.” diye konuştu.

"SENDİKA, FUAR ALANI OLMASINI ENGELLEDİ"

Önceki yıllarda şeker fabrikasına ait alanı fuar alanı yapmak için büyük çaba harcadıklarını ifade eden Başkan Gökçek, “Ben bu şeker fabrikasının alanını fuar alanı yapmak amacıyla planı meclisten geçirdim. Ancak o dönemde şeker fabrikasında örgütlü olan ve milliyetçi görüşe sahip olan sendika Danıştay’dan, İdari Mahkeme’den kararı bozdurdu ve fuar alanı buraya yapılamadı. Yıllarca uğraştık geri getiremedik. Sonunda mecburen fuar alanını hava alanı yolunda bulunan boş bir araziye aldık. Şimdi de duydum ki utanmadan sıkılmadan propaganda yapıp ‘buraya başka bir şey yapacakmış’ diyorlar. Dün niye engelledi bunlar, Etimesgutluların bunlardan hesap sormak hakkı. Çünkü burada fuar alanı olsaydı Etimesgutlular için önemli bir istihdam imkânı oluşacaktı." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Ahi Mesut’ta Etimesgut Belediyesi’nin temizlik alanı olarak kullandığı Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir alan olduğuna değinen Başkan Gökçek, “Belediye Başkanından burayı boşaltmasını istedim. Buraya Etimesgutumuzun bu bölgesine hizmet verecek en güzel parkı önümüzdeki senenin ortasında yaparak size hediye edeceğiz. Bunun da müjdesini vereyim diyorum.” şeklinde konuştu.

Başkan Gökçek, konuşmasının ardından vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz