Gökçek, 'Kızılay Değişiyor' projesini esnafa anlattı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent'in kalbine taze kan taşıyarak, kent merkezinin çehresini değiştirecek...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent'in kalbine taze kan taşıyarak, kent merkezinin çehresini değiştirecek 'Kızılay Değişiyor' projesini esnafla birlikte başlattı. Kocatepe Kültür Merkezi’nde projenin tanıtımını, bölgedeki 135 binanın sahipleri ve yöneticileriyle düzenlediği bir toplantıda, sunum eşliğinde yapan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi’nin bugüne kadar yürüttüğü kentsel dönüşüm projeleri, rekreasyon alanları, ana yol çalışmalarını görüntüler eşliğinde anlattı. Toplantıda bina cephe kaplamalarında kullanılacak malzeme örnekleri sahnede sergilendi.
Kızılay konusunda, Kızılay’ın sahipleriyle, bir araya gelip kanaatlerini aldıktan sonra yola çıkmak istediklerini söyleyen Melih Gökçek, Bütün Ankara’yı güzelleştirirken, Kızılay’ın da modern hale gelmesini arzu ettiklerini vurguladı. Kızılay’da bina cephe giydirme ve ışıklandırma sonrası durumu gösteren çizimleri gösteren Gökçek, "60, 70’li yıllarda yapılmış klasik o güne göre modern ama bugün gecekondu sayılabilecek görüntüler. Herkesin gelip geçtiği yer. Ticaretin artması ve turistlerin gelmesi için yenilenmesi gerekiyor. Esnaf da, müşteri anlamında sıkıntı içinde. Açılmış olan AVM’ler dolayısıyla sıkıntı yaşıyorlar. Modern çehreyle, tamamını bir iş merkezi gibi değerlendirelim istiyoruz." diye konuştu.
Konuyla ilgili görüştüğü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da projeye destek verdiğini ifade eden Belediye Başkanı Gökçek, cephe düzenlemelerinin Kızılay’daki binaların, bulvarı gören cephelerinin yanı sıra yoldan görünen her binaya yapılacağını söyledi. 135 bina olarak ölçümlerin yapıldığını ancak bu sayının yüzde 20 oranında artırılabileceğini aktaran Gökçek, eski Orman Bakanlığı, Yargıtay gibi tarihi binalara dokunulmayacağını kaydetti. Gökçek toplantıyı, oylamayla sona erdirdi. Projedeki bina tasarımlarını nasıl bulduklarını soran Gökçek’e, bütün katılımcılar olumlu cevap vererek, projenin bir an önce hayata geçirilmesini istedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz