Gökçek, zammı savundu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’da toplum taşım ücretlerine yapılan zammı savundu ve "zam başkentliye mümkün olduğunca az yansıtıldı" dedi

ANKARA (ANKA)- Bu arada, zamma da tepki geldi. Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Atak, zamma tepki gösterdi ve “kriz bitmeden zam yapılmamalıydı" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, UKOME’de toplu taşım ücretlerine yapılan zamma ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlarken, EGO'nun yaşanan zarara karşın mümkün olduğu ölçüde zararın halka az yansıttığını kaydetti. Gökçek, “Çok cüzi bir zam yapıldı. Öğrenci kartlarına ise zam yapılmadı ve aynen 1.10 Kuruş’ta sabit kaldı” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Özellikle merkeze uzak olan semt sakinlerinin, EGO, metro ve Ankaray arasında transfer yapabilmeleri için gerekli olan 45 dakikalık sürenin yetersiz olduğu şikayetleri üzerine bu sürenin 75 dakikaya çıkartıldığını da ifade eden Gökçek, şunları söyledi:

“Sincan’dan, Çubuk’tan ve buna benzer uzak mesafeden kent merkezine gelen vatandaşlarımızın aktarmalarını yapılabilmesi için 45 dakikalık süre yetmiyordu. Bu konuda sürenin artırılması için bize çok büyük talep vardı. Tabi bu sürenin uzatılması neticesinde biletin 3. sefer kullanılması gündeme gelecekti. Bu de isteseniz de istemeseniz de bir maliyet getiriyor. Biz de 45 dakikayı 75 dakikaya yükselttik.”

-ÇANKAYA BELEDİYESİNDEN ZAMMA TEPKİ-

Bu arada, Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Eser Atak da zamma tepki gösterdi. Atak, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara’da yapılan zammı doğru bulmadıklarını belirterek, ekonomik kriz ortamında ulaşım zammının vatandaşları daha fazla sıkıntıya sokacağını ve bütçelerini olumsuz etkileyeceğini kaydetti.

Atak, gerek ülkenin içinde bulunduğu kriz ortamı gerekse kamu hizmeti olan toplu taşımaya zam yapmanın kabul edilebilir olmadığını söyleyerek, ulaşım ücretlerine zam yapmak yerine indirim yapılmasının daha doğru bir tavır olduğunu dile getirdi.

Reklam
Reklam

(ANKA)