Gökçek'ten zam iptaline garip tepki

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, pazartesi günü otobüs seferlerinde kısıtlamaya gidileceğini belirterek, "Bizim için kaos başladı. Halk için inşallah başlamaz" dedi.

ANKARA (İHA) - TBMM'nin kuruluşunun 90. yılı etkinlikleri kapsamında Metro'da düzenlenen 'TBMM'nin 90. Yılında Tarihi 90 Belge Sergisi' açıldı. Törende gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gökçek, pazartesi günü Ankaralıları zor bir gün beklediğini bildirdi. Gökçek bir gazetecinin, ulaşımda indirime ilişkin mahkeme kararı konusunda, ''Şoför esnafının yargı yoluna gidecek olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?'' şeklindeki sorusuna, ''Ümit ederim ki itiraz edilir. Mantıken uygulanabilir bir karar değil. Çok

Reklam
Reklam

enteresan...2003 yılının fiyatlarına dönmek demek belediyenin ekonomik olarak iflas etmesi anlamına geliyor. Toplam zararımız ayda 41,5 milyon TL. Böyle bir yükü belediyenin kaldırması mümkün değil. Çok ciddi bir yükün altına girdik. İnşallah şoför esnafının açacağı dava müspet neticelenir'' yanıtını verdi.

Ankara'da toplu ulaşım fiyatlarında indirime gidilmesi yönündeki mahkeme kararının diğer iller için de emsal oluşturup oluşturmayacağına dair bir başka soruya Gökçek, ''Mantıken düşünürsen diğer illerde de 6 yıl önceye dönmek lazım. Dava açılırsa 6 yıl önceye gidecek demektir'' karşılığını verdi.

Gökçek, ''Ulaşımda kaos olur mu?'' sorusuna üzerine, "Bizim için kaos başladı. Halk için inşallah başlamaz. Şimdiden vatandaşımızdan özür diliyorum. Bu bizim elimizde olan, arzu ettiğimiz bir olay değil'' diye konuştu.

Öte yandan TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, serginin açılışında yaptığı konuşmada, TBMM'nin kuruluşundan itibaren tüm faaliyetlerine ilişkin belgelerin arşivde korunarak bugünlere ulaştırıldığını belirtti.

Reklam
Reklam