Gökçeler Belediye Başkanı Çolak:

Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak, "Kandilli Belediyesi'ne bağlanmak istiyoruz" dedi.

Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak, "Kandilli Belediyesi'ne bağlanmak istiyoruz" dedi.

Çolak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TBMM'de kabul edilen Büyükşehir Yasası ile birlikte, kapatılacak belediyeler arasında kendi belediyelerinin de bulunduğunu söyledi.

Nüfuslarının 2 binin altına düştüğü için belediyenin kapanacağını belirten Çolak, şöyle konuştu:

"Kesin olarak kapatılıyoruz. Çünkü nüfusumuz 2 binin altına düştü. 3 bin 450 olan nüfusumuz, yaşanan göçle birlikte 2 binin altına kadar indi. Geleceğimiz, bundan böyle iki belediye meclisinin alacağı karara bağlıdır. Köye dönmek istemiyoruz. Bu yüzden komşu belediyemiz Kandilli Belediyesi'ne bağlanmak istiyoruz. Belediye meclisimiz 'katıldım' ve Kandilli Belediye Meclisi de 'kabul ettim' kararı alırsa, Valiliğin onaylaması ile birleşme sağlanır."

Reklam
Reklam

Çolak, yasanın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onaylamasının ardından Kandilli'ye bağlanma kararını alacaklarını kaydetti.

Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş/Ferdi Akıllı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: