Gökçeler Köyü İçmesuyu Projesi Tamamlandı

Denizli’nin Tavas İlçesine bağlı Gökçeler Köyü’nün 34 yıldır devam eden yetersiz su sorunu İl Özel...

Denizli’nin Tavas İlçesine bağlı Gökçeler Köyü’nün 34 yıldır devam eden yetersiz su sorunu İl Özel İdaresi tarafından çözüme kavuşturuldu.

Denizli İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü’nce denetimi yapılan Gökçeler Köyü İçme Suyu Enerji Nakil Hattı ve Motopomp İnşaatı tamamlanarak hizmete girdi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, köye içme suyu temin eden Karacalar pınarındaki suyun debisinin düşmesi ve yetersiz gelmesi üzerine 2011 yılında köyün yeniden hidrojeolojik etüdünün yapılarak sondaj kuyusu açıldığını ve saniyede 12 litre su çıkarıldığını söyledi.

Reklam
Reklam

Gökçeler Köyü'nde daha önce de belirli aralıklarla sondaj çalışmaları yapıldığını belirten İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Gürlesin, "Küresel ısınma nedeniyle yer altı suları azaldığından, bu yıl Mayıs ayında bir sondaj çalışması çalışması daha yapılarak sonuca ulaşıldı. Ayrıca İl Özel İdaresi su ve kanal hizmetlerimize bağlı ekipler burada terfi hattında toplam 4 bin 746 metre boru döşendi. Elektrik ihtiyacı için 178 metre orta gerilim enerji nakil hattı deplase edilerek dalgıç pompa vatandaşların hizmetine sunuldu” dedi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: