Gökçen Grup CEO’su Gökçen: Değişen şartlara uyum sağlamak şart

Gökçen Grup CEO’su Celal Gökçen, globalleşen dünyada değişen şartlara uyum sağlamanın artık zorunlu olduğunu söyledi....

Gökçen Grup CEO’su Celal Gökçen, globalleşen dünyada değişen şartlara uyum sağlamanın artık zorunlu olduğunu söyledi.
Bursa Yalın Platformu tarafından düzenlenen 1. Paylaşım Toplantısı’nda dünyada ve Türkiye'de çok hızlı yaşanan değişim ve buna bağlı olarak ortaya çıkan belirsizliklere karşı, yalın düşünerek verimliliği ve karlılığı artırmaya yönelik paylaşımlarda bulunuldu.
Toplantının ilk bölümünde işletmelerinde yalın dönüşüm uygulamasını yapan Gökçen Grup CEO’su Celal Gökçen, Yeşilova Holding Başkanı Ali İhsan Yeşilova ve NSK Grup Başkanı Ömer Kazangil yalın dönüşümle ilgili görüş ve düşüncelerini ifade etti.
Yalın dönüşümdeki başarı hikâyelerini anlatan Celal Gökçen, globalleşen dünyada değişen şartlara uyum sağlamanın artık zorunlu olduğunu söyledi.
Evrensel bir başarı için, fark yaratmak gerektiğini kaydeden Gökçen, yalın yolculukta iç ve dış piyasada kendi değerini oluşturmak gerektiğini dile getirdi.
Gökçen, “Otomotivde gelişmek zorunludur. Bu nedenle kaliteli üretim, maliyet, emniyet, farklılık ve sürekli gelişim yaşanmalıdır. ‘Yalın’ın her yerde faydası var. Yalını işyerimizden evimize taşıyabilmeli ve yalını bir yaşam tarzı haline getirmeliyiz.” dedi.

Reklam
Reklam

YEŞİLOVA: TÜM ŞİRKETLER UYGULAMALI
Yeşilova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Yeşilova ise yönetim anlayışının sürekli gelişmesi ve iyileşmesi gerektiğini dile getirdi. Yeşilova, yalın yönetimle işletmelerinin sade, ekonomik ve verimli hale geldiğini belirtti. Sürekli yükselen maliyetler, döviz, enerji ve hammadde fiyatları üzerinde hâkimiyet kurulamadığına vurgu yapan Yeşilova, dış piyasadaki koşullarla rekabet edebilmek için ileri teknoloji uygulamalarına geçilmesi gerektiğini vurguladı. Yalın dönüşümle belirli sistemleri oturtarak aldığı sonuçlardan memnun olduğunu belirten Yeşilova, yalın dönüşümü tüm şirketlerin uygulaması gerektiğinin altını çizdi.

KAZANGİL: YALIN DÖNÜŞÜMLE HAYALLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK.
Üretimlerinin yüzde 80’nini dış piyasaya ihraç ettiklerini vurgulayan NSK Group Başkanı Ömer Kazangil de yoğun rekabet koşulları ve Çin piyasasıyla karşı karşıya olduklarını ifade etti.
Kazangil, şunları söyledi: “Değişmek, yenilenmek ve farkımızı ortaya koymak için uyguladığımız yalın dönüşüm sayesinde uzman ekip ve kendi kendini yöneten mavi yakalılarla hayallerimizi gerçekleştirdik. Müzik değişti oyunu değiştirmek gerekiyor. Uyguladığımız yalın üretimle maliyet kontrolünü ve kapasite artışını gerçekleştirerek hedeflerimize doğru yol almaya devam ediyoruz.”

Reklam
Reklam

AYTEKİN: DEĞİŞEN KOŞULLARA UYMAK İÇİN YALIN DÖNÜŞÜM ŞART
Bursa Yalın Platform Tertip Komitesi Başkanı ve İzay Yalın Yönetim Akademisi Kurucusu İzzet Aytekin ise 1984 yılında başladığı yalın yolculuk ile işlemelerde nasıl farklar meydana geldiğini anlattı.
Dünyada her şeyin değiştiğini ve bu değişime ayak uyduranların piyasa koşullarıyla rekabet edebileceğini kaydeden Aytekin, “Müzik değişti oyunu değiştirmeliyiz. Çünkü ekonomik, politik, siyasal anlamda değişimleri analiz ettiğimizde, toplumun ve müşterilerin sesine kulak vermeyen yöneticilerin piyasa koşullarıyla rekabet gücü azalır. Müşteriler kaliteyi ucuza almak istiyor, üretim teknolojileri hızla değişiyor, uluslararası mesafeler kısalıyor ve sermaye güvenli gördüğü piyasalara kaçıyor. Pazarlık etme dönemi ise çoktan kapandı ve ilk seferde doğru fiyatları verenler avantajlı olacak. Bu nedenle değişimlere hazır olarak, çalışanlarımızın yetkinliklerini, teknolojimizi ve iş standartlarımızı yalın bir dönüşümle sürdürmeliyiz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

“YAŞLI AVRUPA, DİNAMİK TÜRKİYE”
Uludağ Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, ekonomik anlamda dünyadaki oyunun Türkiye’nin de bulunduğu bölgeye kaydığını söyledi.
Prof. Dr. Tatlıoğlu, “Türkiye’nin de bulunduğu bu coğrafya başta Avrupa’nın olmak üzere tüm dünyanın yeni çekim merkezi olacaktır. Bu durum kaçınılmazdır.” dedi.
“Yaşlanan Avrupa’nın dinamik Türkiye’ye ihtiyacı vardır.” diyen Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, şöyle devam etti: “Gün geçtikçe yaşlanan ve krizlerle boğuşan Avrupa, Türkiye’nin dinamizmine muhtaçtır. Başta Avrupa’da yaşanan kriz zenginliğin ve ekonomideki başrolün Asya ve Güney Amerika’ya kaymasını sağlıyor. Unutmayalım ki, doğu insanı zenginlik ve medeniyet konularına yabancı olmayan bir toplumdur.”

“BİLGİLER YENİLİKLERLE HAYATA GEÇİRİLMELİ”
Sanayide yalınlaşmanın masaya yatırıldığı Yalın Platform 1. Paylaşım Toplantısı’nda konuşan UÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Sedat Ülkü ise üniversitelerin optimum çözümü bilen mühendisler yetiştirmesi gerektiğine vurgu yaptı.
“Optimum çözümü bilen mühendis iyi mühendistir.” diyen Prof. Dr. Sedat Ülkü, “Şu an görülüyor ki, takım çalışmasına yatkın, inovatif ve özgüveni olan bireyler iş başvurularında daha tercih edilir haldedir.” dedi.
Üniversitelerde verilen teknik bilginin tek başına yeterli olmadığını belirten Ülkü, üniversitelerde mühendislik alanının yanında öğrencilere ekonomi, girişimcilik konularında da bilgilerin uygulamalı bir şekilde verilmesi gerektiği görüşünü savundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz