Göksu Nehri'nde sular yükseldi -Nehir kenarındaki 25 köydeki kayısı ve erik bahçeleri ile ekin tarlaları su altında kaldı

Mut İlçesi'nde Göksu Nehri'nin yükselmesi nedeniyle köylülerin bahçe ve ekin tarlaları su altında kaldı.

Mut İlçesi'nde Göksu Nehri'nin yükselmesi nedeniyle köylülerin bahçe ve ekin tarlaları su altında kaldı.

Alınan bilgiye göre, havaların aniden ısınmasına bağlı olarak karların erimesi ve yüksek kesimlere aşırı yağmur yağması nedeniyle Göksu Nehri'nde su taşkını meydana geldi. Nehir kenarında bulunan 25 köyde bazı kayısı ve erik bahçeleri ile ekin tarlaları su altında kaldı.

İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin, Gadı Köyü'ne giderek yetkililerden bilgi alırken, köy muhtarlarından, vatandaşlara ırmak kenarına yaklaşmamaları konusunda uyarıda bulunmalarını istedi.

Reklam
Reklam

Göksu Nehri'nin sularının yükselmeye devam etmesi halinde meydana gelecek taşkınların daha fazla tarım alanını etkileyeceği bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: