Göksu Vadisi Ve Göksu Deltasında Ekoloji Temelli Doğa Eğitimi Başladı

Göksu Vadisi ve Göksu Deltası Ekoloji Temelli Doğa Eğitimi, Mersin üniversitesi Yard. Doç. Sait Akbaşlı,...

Göksu Vadisi ve Göksu Deltası Ekoloji Temelli Doğa Eğitimi, Mersin üniversitesi Yard. Doç. Sait Akbaşlı, Yard. Doçent Adnan Pınar ve Selçuk Üniversitesi Silifke Taşucu Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Kürşat Sayın yönetiminde Taşucu'nda başladı.

Mersin üniversitesi Yard. Doç. Sait Akbaşlı, yaptığı açıklamada, 10 gün sürecek olan projenin beldenin ulusal ve uluslar arası alanda tanınmasına doğa ve ekolojinin olduğu gibi korunarak kullanılmasına delta ve vadide bulunan bitki örnekleri, sulak alanlar, tarihsel dokular alanlarında uzmanlarının düzenledikleri eğitim etkinlikleri ile alan uygulamaları ile sürdürebilir bir doğal çevrede yaşamanın önemi değişik branşlardan öğretmen, mühendis, işletmeci, araştırma görevlisi olmak üzere, toplam 45 kişilik bir grupla incelemeleri yapmak üzere Taşucu'nda çalışmalara başlandığını söyledi.

Reklam
Reklam

Projenin, Mersin Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Hacattepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Nevşehir Üniversitelerinin öğretim üyelerinin desteği ile gerçekleşeceğini belirten Akbaşlı, "Bu eğitimin sonucunda Göksu Vadisi ve Göksu Deltası tanıtımı ve doğal koruması önemini belirtmişlerdir. Proje TUBİTAK ve Mersin Üniversitesinden destek almıştır. Bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek olan etkinlikte aynı zamanda üniversiteler arası dayanışma ve kaynaşma ve tanışma ortamı sağlanmış olacaktır. Göksu Deltası ve Göksu Vadisinde araştırma yapacak olan öğretim görevlileri bilimsel çalışmalarını bu bölgede yapmışlardır" dedi.

Selçuk Üniversitesi Silifke Taşucu Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Kürşat Sayın ise, "Göksu Vadisi ve Göksu Deltasına incelemeler yapmak Türkiye'nin değişik illeri ve üniversitelerinden gelen katılımcılara aynı zaman da; Silifke Müzesi, Şehitlik, Silifke Kalesinde Akşam Yıldız gözleminin yanında, Göksu Vadisi, Uzuncaburç, Kanlı Divane, Cennet Cehennem, Adam Kayalar, Gülnar, Gökbelen Yaylası, Gülnar Ilısu Şelalesi, Ermenek ve Gezen de barajlarında, Ayatekla, Mut Köselerli ve Alahan Manastırında da incelemelerde bulunacaklardır. Göksu Deltası üzerinde coğrafik biyolojik eko sistem üzerine arazi çalışması yapacaklardır. Su altı yaşamı ve Dalış kıyı topografyasını inceleyeceklerdir. 10 gün sürecek olan eğitim programında konuklarımıza ev sahipliği yapacağız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz