Göktürk'teki variller güvenli yere kaldırıldı

İstanbul (AA) - İstanbul Çevre ve Orman Müdürü Mehmet Emin Birpınar, Eyüp İlçesinin Göktürk Beldesinde bulunan varillerden Hıfzıssıhha'ya gönderilmek üzere numune aldıklarını ve varillerin de belediyeye ait güvenli bir yere kaldırıldığını belirterek, "O bölgede artık varil kalmadı" dedi.

Birpınar, olayın iki gün önce gerçekleştiğini, kendisini arayan bir vatandaşın ihbarıyla harekete geçtiklerini söyledi. Birpınar, bölgede 35 adet plastik varil bulunduğunu kaydetti.

Varillerin, belli olmaması için kum dolu bir kamyonla getirildiğinin öğrenildiğini belirten Birpınar, "Varillerin içinde tutkal sanayiinde kullanıldığını düşündüğümüz atıklar var. Üzerlerinde bazı yazılar var. Ama ne olduğunu bilmiyoruz. İncelenecek" dedi.

Reklam
Reklam

Bu tür varilleri zaman zaman değişik bölgelerde bulduklarını, ancak bu olayların bazılarının basına yansıdığını belirten Birpınar, atık dolu varil bırakanları engellemenin güçlüğüne de değinerek, "Bunlar anlık olaylar. Ya jandarma engel olacak ya zabıta ekipleri ya kolluk kuvvetleri. Bırakıldığının görülmesi durumunda ancak engel olunur. Bize de ihbar ediliyor ve böyle haberimiz oluyor" dedi.