Geçen yıl İstanbul'da kurulan bir uçuş akademisine devam eden 34 öğrenci pilot, 6 ay sonra ikinci kaptan olarak göreve başlayacak.
Bir havayolu firmasının kuruluşu olan akademi, artan kalifiye pilot ihtiyacını karşılamak için, JAR-FCL (Birleşik Havacılık Gereklilikleri-Uçuş Ekibi Lisanslandırılması) kurallarına ve düzenlemelerine uygun olarak, profesyonel pilot eğitimi veriyor.
Uçuş eğitimlerinde öğrenci pilotların sık sık uçtuğu Balıkesir Koca Seyit Havalimanı'nda AA muhabirine açıklamada bulunan akademinin Genel Müdürü Kaptan Sermed Temizkan, kuruluşun, uluslararası havacılık standartlarında, kaynakları etkin olarak kullanabilen, havacılık teknolojisindeki gelişmeleri takip eden ve ileri düzeyde teorik bilgiyle uçuş deneyimine sahip pilotlar yetiştirdiğini söyledi.
Akademinin, uzman ekiplerle yaptığı detaylı araştırma ve çalışmalar sonucunda, Diamond Aircraft şirketinin ürettiği uçaklarla eğitim verilmesinde karar kıldığını belirten Temizkan, "Akademinin filosunda Diamond Aircraft'ın 6 adet tek motorlu (SEP) DA20-C1 Eclipse ve 1 adet çok motorlu (MEP) DA42-NG New Generation uçakları bulunuyor. Uçaklarımız Diamond Aircraft tarafından akademi için 2011 yılında üretildi" dedi.
Diamond Aircraft'ın yüksek performanslı uçaklarının, lider havacılık otoriteleri tarafından yüksek uçuş güvenilirliği derecesinde kabul edildiğini vurgulayan Temizkan, şöyle devam etti:
"Akademi, filosundaki uçak sayısını 2013'de 20'ye çıkarmayı amaçlıyor. Filomuzdaki uçaklar, geleceğin uçuş standartları gerekliliklerini karşılayan uluslararası normlarda IFR (Alet Uçuş Kuralları) uçuş potansiyeline ve 'Glass Kokpit'e sahiptir. Akademi, A'dan Z'ye 'ATPL (A) + A320 Tip İntibak Eğitimi + A320 Hat Operasyon Eğitimi" sağlayabilecek yeterlilikte Türkiye'nin ilk ve tek özel uçuş okuludur. Pilotlarımız, ATPL (A) düzeyinde lisanslı bir eğitim ile mezun olacaklar."
Tüm bu eğitim programlarına ek olarak, talep edilmesi durumunda, özel pilot lisansı, ticari pilot lisansı), çok motor lisansı, hava yolu taşımacılığı lisansı, jet oryantasyon eğitimi de verildiğini anlatan Temizkan, akademinin temel eğitim felsefesinin, hava yollarında ikinci pilot olarak çalışabilecek eğitim seviyesine ve niteliklerine sahip profesyonel pilotları sektöre kazandırmak olduğunu bildirdi.
Temizkan, geçen yıl kurulan akademide 34 öğrenci pilotun eğitim gördüğünü dile getirerek, şunları kaydetti:
"Eğitimlerimiz 18 ay sürüyor. Öğrenci pilotlarımız, 6 ay sonra bağlı olduğumuz hava yolu firmasının filosunda ikinci kaptan olarak göreve başlayacaklar. Söz konusu hava yolu firması, kendi uçuş okulu olan akademinin kuruluşundan itibaren diğer okullardan pilot alımını durdurdu. Sadece akademiden mezun olan pilotları uçuş ekibi kadrosuna alacak. Akademi, diğer hava yolları için de pilot yetiştirecek ve eğitimlerimiz, Airbus ve Boeing uçaklarını da kapsayacak."
Akademinin eğitim uçuşları çerçevesinde Balıkesir'in Edremit ilçesinde bulunan Koca Seyit Hava Limanı dışında birçok havaalanını da eğitimlerinde kullandığını belirten Temizkan, "Koca Seyit Havalimanı, teknik şartlar ve güvenlik anlamında çok başarılı. Bu yüzden uçuş okulu olarak düzenli bir şekilde bölgeye eğitim uçuşları düzenliyoruz" diye konuştu.
Muhabir: Emrah Elmas
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz