Gol krallığı unvanında yabancı oyuncular yarışıyor

Turkcell Süper Lig'in ilk 10 haftasında Türk golcüler suskun kalınca, gol krallığı yarışında ilk 3 sıraya yabancı futbolcular yerleşti. Türkiye'de 1959 yılından itibaren profesyonel olarak oynanan Birinci Futbol Ligi'nde, geride kalan 48 sezonun 46'sında Türk oyuncular gol krallığı unvanına ulaştı.

Toplam 32 futbolcu adını gol kralı olarak Türk futbol tarihine yazdırırken, Galatasaray'ın unutulmaz golcüsü Metin Oktay 6 kez bu onuru yaşadı. Metin Oktay'ı
5 kezle Tanju Çolak, 3'er kezle Cemil Turan, Aykut Kocaman ve Hakan Şükür izledi.

Reklam
Reklam

Galatasaray formasını giyen Yugoslav Tarık Hosiç, 1983-84 sezonunda 16 gol atarak ilk yabancı gol kralı, Trabzonspor'un Gürcü golcüsü Şota Arveladze ise 1995-96 sezonunda 25 gol atarak 2. yabancı gol kralı olarak tarihe geçti.

İlk 10 haftada oynanan 90 maçta, toplam 225 gol atıldı. Atılan gollerin 124'üne Türk oyuncular imza atarken, 101'ini yabancı futbolcular kaydetti. Gol krallığı yarışında, Fenerbahçe'nin Brezilyalı orta saha oyuncusu Alex De Souza attığı 9 golle ilk sırada yer alırken, Alex'i 7 golle Vestel Manisaspor'un Brezilyalı golcüsü Rafael Mariano takip ediyor. Galatasaraylı Saşa İliç ve Trabzonsporlu Ersen Martin ise attıkları 6'şar golle Alex ve Rafael'i izliyor.