Gölbaşı Belediyesi'nden Engellilere Asansör

Gölbaşı'nda belediye tarafından engelliler için yapılan altgeçit asansörü hizmete açıldı.

Gölbaşı'nda belediye tarafından engelliler için yapılan altgeçit asansörü hizmete açıldı.

Törene, MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin, Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, İlçe Emniyet Müdürü Cihat Şenolar, meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı açılışta yaptığı konuşmada, hayata geçirdikleri pek çok proje ile ilçeyi güzelleştirdiklerinin söyledi.

Odabaşı, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Bu projelerde toplumun tamamını kucaklarken, tabii öncelikleri de göz önünde bulundurduk. Bugün de burada engellilerimiz için bu asansörü açacağız. Bu asansör tabiri caizse Gölbaşı'nın iki yakasını bir araya getirecek. Vatandaşlarımızı kilometrelerce dolaşarak bu yakadan karşıya geçmek zorunda kalıyorlardı. Bu asansör, sadece engelli vatandaşlarımıza değil, yaşlı ve hamile hanımlar içinde hizmet verecek.

2010 yılında aynı anda 6 engelli vatandaşımızı taşıyacak araç tahsis ettik, kurslar açtık, akülü ve manüel araçlarla işlerini kolaylaştırmaya çalıştık, bu yıl yolları, kaldırımları, parkları ve birçok kamusal alanda daha rahat kullanmaları için hizmetler başlattık.

2010 yılında yaşlılarımız için teknik hizmet aracımızı hizmete soktuk. Bayramdan sonra da yaşlılar evini de hizmete açacağız. Amaç Gölbaşı'mıza ve insanımıza hizmet etmektir."

Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin ise "Bu asansörün bu alt geçide yapılmasına çok memnunum. Bu asansörün yapımında emeği geçenleri kutluyorum. Engelsiz bir yaşam için el ele diyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Açılış sırasında bulunan yaklaşık 10 kadar yürüme engelli vatandaş ise yapılan hizmeti yıllarca beklediklerini belirtti ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Asansör açılışı yapıldıktan sonra, Gölbaşı'nda 1984-1987 yılları arasında Gölbaşı Belediye Başkanlığı yapan, merhum İbrahim Sıtkı Göçmen adına yapılan park hizmete açıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: