Gölbaşı'nda Somali’ye yardım kampanyası

Gölbaşı Organize Sanayi’de faaliyet gösteren Balkarlı Pestil Köme firması tarafından Somali’de açlık çeken insanlara 220...

Gölbaşı Organize Sanayi’de faaliyet gösteren Balkarlı Pestil Köme firması tarafından Somali’de açlık çeken insanlara 220 kg cevizli sucuk gönderildi.
Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin gündeminde olan ve Ramazan ayı münasebetiyle insanların manevi duygularının iyice ağırlaştığı dönemlerde Somali’deki insanların büyük bir açlık ve sefalet içinde olduklarını ifade ederek, kuraklıktan dolayı büyük bir ızdırap çekmekte olduklarını söyledi.
Kaymakam Budan, Türk insanının dünyanın farklı bölgelerinde mağdur durumda olan insanlara yardım elini uzattığı gibi Somali’deki bu insanlara da yardım elini uzattığını belirtti. Budan, isanların topyekun olarak Ramazan ayının da verdiği maneviyatla bir seferberlik başlattığını ifade etti. Budan, insanların kendi varlıklarından fedakarlık yaparak, Somali’deki insanlarla kaynaşma cihetine gittiklerini söyledi.
Kaymakam Budan, Gölbaşı Organize Sanayi’de (OSB) üretici esnaf olarak çalışan Balkarlı Pestil ve Köme’nin sahibi Mehmet Gökduman’ın ürettiği sucukların, piyasa değeri yaklaşık 15 bin TL olan 1 tona yakın kısmını, güzel bir örnek teşkil edecek şekilde, kendine gelen siparişleri öteleyerek mevcut stoktaki malı satmak yerine Somali’de vatandaşlara göndererek büyük bir fedakarlık örneği gösterdiğini ifade etti. Kaymakam Budan, şunları kaydetti:
“Somali’ye gönderdikleri yardımlara aracılık eden Kızılay Derneği Adıyaman Şube Başkanı Bekir Uyanık’a teşekkür ediyorum. Somali’ye yardım için gelen siparişi geri çevirerek bu fedakarlığı yapan Mehmet Bey’e teşekkür ediyorum. Tüm Türkiye’de büyük bir fedakarlıkla yapılan bu yardımlara destek veriyor, ilçemizden de Balkarlı Pestil ve Köme firması 1 ton sucuk göndererek yardımcı oluyor. Bu bağışın kendisine hayırlı kazançlar olarak dönmesini diliyoruz. Balkarlı Pestil ve Köme firması tarafından hazırlanan 1 ton köme (sucuk) Kızılay Derneği Adıyaman Şube Başkanı Ramazan Uyanık’a teslim edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz