Gölbaşı'ndaki hayan barınağının yarattığı sorunlar görüşüldü(Fotoğraflı

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, hayvan barınağının ilçe merkezinde olmasının insan sağlığı açısından büyük risk olduğunu söyledi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, hayvan barınağının ilçe merkezinde olmasının insan sağlığı açısından büyük risk olduğunu söyledi.

Gölbaşı'nda bulunan Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nin sorunlarının çözümü için Ankara Vali Yardımcısı Dr. Ahmet Şahin Özcan'ın başkanlığında Gölbaşı Belediyesi'nde bir toplantı yapıldı.

Toplantıya Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı IX. Bölge Müdürü Zeki Şaltu ve Ankara Şube Müdürü Şahin Çılgın katıldı.

Reklam
Reklam

Hayvan Rehabilitasyon Merkezinin sorunlarının çözümüne yönelik yapılan toplantıda konuşan Odabaşı, hayvan barınağının Gölbaşı şehir merkezinde bulunduğu için sağlık yönünden ciddi tehlikeler taşıdığına dikkati çekti.

Başkan Odabaşı, "Barınakta 4.000 adet sokak hayvanı bulunuyor. Bu hayvanlar yaz aylarında çevreye ciddi kokular yayarak rahatsız etmektedir. Hayvan barınağının gerekli kuruluşlarla bir çalışma yapılıp şehir merkezinden çok uzak bir yerde, daha modern bir tesise taşınması gerekir" dedi.

Ankara Vali Yardımcı Yardımcısı Dr. Ahmet Şahin Özcan da hayvan barınağının yerinin çok uygun bir yer olmadığını ifade ederek, hayvan barınağı şehir merkezine çok yakın olduğu için vatandaşlardan çok sık şikayetler geldiğini bildirdi.

Özcan, "Bu barınağın yetkili kuruluşlar ile bir araya gelerek şehir merkezi dışına taşınması konusunda gerekli çalışmaların yapılması gerekir. Ayrıca buraya Ankara'nın her yerinden hayvanların getirildiğini biliyoruz. Bu nedenle bu hayvan barınağında aşırı derecede hayvanların oluşmasının çevreyi olumsuz derecede etkilediğini görüyoruz. O yüzden her ilçede ayrı ayrı hayvan barınağı yapılması gerekir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Vali Yardımcısı Özcan, Gölbaşı Belediyesi'nin barınakta bugüne kadar özveriyle çalışma yaptığına da dikkati çekti ve çalışmalardan dolayı Başkan Odabaşı-na teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: