Gölbaşı'ndaki kazılar durduruldu

ANKARA (ANKA) - Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınan Özel Harekat Dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahin'in evinde ele geçirilen kroki üzerine polisin Gölbaşın'daki arazisinde yaptığı kazı çalışmaları durduruldu.

Polisin kazı yapılan bölgeyi çevirdiği emniyet şeritleri kaldırılırken, ele geçirilen patlayıcı ve silahların incelenmek üzere İstanbul'a gönderildiği öğrenildi.
Arazide yapılan kazılarda, 30 yakın bomba çeşidi bulunurken, şu an için yalnızca büyük silahlar ortaya çıkarıldı. Bunlar içinde, 3 adet lav silahı, TNT kalıpları, plastik patlayıcı, çok sayıda fişek ve uzi mermilerinin ele geçirildiği bildirildi.

Reklam
Reklam

-EL BOMBALARINDA SERİ NUMARASI YOK-

Öte yandan, kazılarda çıkarılan el bombalarının seri numarasının silindiği ortaya çıktı. Yetkililer, bombalarda seri numaralarının olmamasının yapılacak balistik incelemeyi olumsuz yönde etkileyeceğini bildirdiler.

Yetkililer konu ile ilgili resmi bir açıklama yapmazken, kazıda kayıp Susurluk silahlarının arandığı biliniyor. Kazıda Susurluk davasına konu olan faili meçhul cinayetlerde kullanılmış silahların da arandığı belirtiliyor.