Golbol Avrupa Şampiyonası

 Konya'da düzenlenen Golbol Avrupa Şampiyonası'nda, Bayan Milli Takımı, Finlandiya'yı 5-4 yenerek finale kalmayı başardı.

Konya'da düzenlenen Golbol Avrupa Şampiyonası'nda, Bayan Milli Takımı, Finlandiya'yı 5-4 yenerek finale kalmayı başardı. 100. Yıl Spor Salonu'nda oynanan yarı final maçları, nefes kesen mücadelelere sahne oldu. İspanya ile final için karşılaşan Erkek Milli Takımı, güçlü rakibi karşısında 6-2 mağlup oldu. Bayan Milli Takımı ise bu maçın ardından Finlandiya ile mücadele etti. Son dakikalara bir sayı önde giren Türkiye, Finlandiya'nın maçın bitimine 30 saniye kala kazandığı penaltı atışını kurtaran Sadiye'nin başarılı hamlesiyle, 5-4'lük skorla finalde mücadele etmeye hak kazandı. Maç sonunda antrenörlerine ve Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çiftçi'ye gözyaşları içinde sarılan oyuncular, finale kalma mutluluğunu dakikalarca yaşadı. Bayan Milli Takımı, finalde yarın Rusya ile karşılaşacak. Erkek Milli Takımı ise Almanya ile üçüncülük için mücadele edecek. 14 ülkeden kadın ve erkek kategorilerinde 20 takımın katıldığı şampiyona, yarın tamamlanmış olacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: