Golbol Avrupa Şampiyonası

 Konya'da düzenlenen Golbol Avrupa Şampiyonası'nda, Türkiye Bayan Milli Takımı, finalde Rusya'ya 4-2 yenilerek Avrupa ikincisi oldu.

Konya'da düzenlenen Golbol Avrupa Şampiyonası'nda, Türkiye Bayan Milli Takımı, finalde Rusya'ya 4-2 yenilerek Avrupa ikincisi oldu. 100. Yıl Spor Salonu'nda oynanan final maçı nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Rusya ile karşılaşan Bayan Mili Takımı, son dakikalara 2 sayı geride girdi. Bir de penaltı atışını kaçıran Türkiye, Rusya'ya 4-2'lik skorla yenildi. Bu skorla tamamlanan müsabaka da Rusya, Avrupa Şampiyonu olurken Türkiye Bayan Milli Takımı, Avrupa ikincisi oldu. Erkek Milli Takımı ise üçüncülük maçında Almanya ile karşılaştı. Çekişmeli geçen oyunda Türkiye son 30 saniyeye 1 sayı önde girdi. Başka gol olmayan müsabakada güçlü rakibi karşısında Türkiye, maçı 4-3 kazandı. Erkek Milli Takımı, Avrupa üçüncüsü oldu. Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, maç sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, her iki kategoride de iyi mücadele ettiklerini söyledi. Çetin, "Her iki takımımızı da tebrik ediyorum. İnşallah dünya şampiyonasında bu başarıyı yineleyerek orada şampiyon olmak istiyoruz" dedi. 14 ülkeden kadın ve erkek kategorilerinde 20 takımın katıldığı şampiyona, oynanan final müsabakalarıyla sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: