Gölcük Prenses Otel, Futbol Turizmine Yatırımlarını Sürdürüyor

2010 yılından beri İl Özel İdaresi’ne ait Gölcük Prenses Otel’in işletmeciliğini yapan Nergiz ailesi, Bozdağ’daki...

2010 yılından beri İl Özel İdaresi’ne ait Gölcük Prenses Otel’in işletmeciliğini yapan Nergiz ailesi, Bozdağ’daki Döner Otel’in de işletmeciliğine başladı.

Oteli 10 yıllığına kiralayan Nergiz ailesi, Bozdağ’da futbol turizmini yeniden canlandırmak üzere kolları sıvadı. 110 yataklı otelde çalışmalar sürerken, bir yandan yaklaşık 9 dönümlük arazide bir futbol tesisi de oluşturuluyor.

FIFA standartlarında saha ölçülerine ve soyunma odalarına sahip olacak yeni tesis ile Döner Otel de futbol ekiplerinin kamp seçenekleri arasına girecek. Aynı anda 2 takımı ağırlayacak şartlardaki Döner Otel’in sahasının önümüzdeki aylarda hizmete hazır hale gelmesi planlanıyor. İşletmeciler, gelecek yıldan itibaren Prenses Otel’de 3, Döner Otel’de 2 takımı aynı anda ağırlayıp futbol turizminden aldıkları payı büyütmeyi amaçlıyor.

Reklam
Reklam

Gölcük ve Bozdağ’ın futbol takımları için eşsiz bir doğaya sahip olduğunu söyleyen işletmeci Ebubekir Nergiz, “Gölcük Yaylası yıllardır takımların tercih ettiği ancak yatak kapasitesinin ve tesislerin yetersiz oluşu nedeniyle hak ettiği ilgiyi göremeyen bir değer. Bozdağ’da da daha önce takımların kamp yaptığını biliyoruz. Bu iki yaylanın da futbol turizmi diyebileceğimiz kamp döneminden yararlanması en temel hedefimiz. Bu amaçlar yatak kapasitesini 140’a yükselttiğimiz Prenses Otel’in yanında 110 yataklı Döner Otel’in de işletmesini alarak, burada da bir futbol sahası yatırımı yapıyoruz. FIFA standartlarında sahaya sahip olacak Döner Otel özellikle gelecek yıldan itibaren takımların ilgisine sunulacak. Saha zemini doğal rulo çim ile oluşturuluyor. Soyunma odaları ve diğer tesisler de modern standartlarda olacak. Prenses Otel’de 3, Döner Otel’de 2 takımın yanı sıra diğer takımların da katılımıyla Gölcük ve Bozdağ’da özel turnuvaların düzenlenmesi yörenin tanıtımına büyük katkı sunacaktır. Bozdağ’da oluşturulan saha bu turnuvaların merkezi olacak. Artık ekipler de hazırlık maçlarını stat aramadan yayla atmosferinde oynayabilecekler. Bölgemizin sahip olduğu potansiyeli değerlendirmek adına futbol turizmi yatırımlarımız sürecek” dedi.

Reklam
Reklam

Bu yaz için yurtiçinin yanı sıra yurtdışından ekiplerin de Gölcük Yaylası’nda kamp yapmak istediğini kaydeden Nergiz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve bazı Arap ülkelerinden ekiplerle görüşmelerin sürdüğünü, yakında bu ekiplerin Gölcük’e gelip kampa girmesinin söz konusu olduğunu sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz