Gölcük'teki Belediye Otobüsü, Engelliler Için Düzenlendi

Gölcük Belediyesi, engelli vatandaşların rahat binebilmesi için otobüse özel bir sistem taktırıldı.

Gölcük Belediyesi, engelli vatandaşların rahat binebilmesi için otobüse özel bir sistem taktırıldı.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, sistemin tanıtımında yaptığı konuşmada, Gölcük Engelliler Derneği ile yapılan görüşmeler sonunda engelli vatandaşların otobüslere binip, inerken bir takımlar sorunlar yaşadığının aktarıldığını belirterek, bu bilgi üzerine talimat vererek Makine Bakım İkmal Amirliği'nde belediyeye ait bir otobüse, özel bir sistem taktırıldığını kaydetti.

Belediyeye ait otobüslerin sosyal ve kültürel amaçlı gezi yolculuğunda, cenaze ve düğün cemiyetleri gibi özel durumlarda da hizmet verdiğini ifade eden Ellibeş, kurulan sistem ile engelli vatandaşların otobüse binişlerinin kolay olacağını bildirdi.

Reklam
Reklam

Ellibeş, görevli personelin engelli vatandaşlara otobüse biniş ve inişlerini uzaktan kumandalı aparatı kullanarak yardımcı olacağını dile getirdi.

Muhabir: Kadir Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: