Gölet Sulama Projesi Ihalesi Yarın Yapılacak

Akşehir ilçesi Çakıllar beldesindeki damla sulama projesinin inşaat ihalesi yarın Konya İl Özel İdaresi'nde yapılacak.

Akşehir ilçesi Çakıllar beldesindeki damla sulama projesinin inşaat ihalesi yarın Konya İl Özel İdaresi'nde yapılacak.

Çakıllar Belediye Başkanı Cevdet Üstündağ, projenin hayata geçirilmesiyle birlikte büyük bir enerji tasarrufu sağlanacağını ve üreticinin rahatlayacağını söyledi.

Damla sulama projesinin Çalıiçi Mevkisi'ndeki göletin sulama sahasında bulunan Bardakçı, Kışla ve Odunyolu mevkilerinin bir kısmını sulayacağını dile getiren Üstündağ, şunları kaydetti:

"Konya İl Özel İdaresi tarafından yapılan bu projeyle birlikte yer altı suyu ile sulanan Bardakçı ve Odunyolu mevkileri ile sulu tarıma yeni geçecek olan Kışla mevkilerindeki araziler Kapalı Sistem Damla Sulama Sistemi ile göletten sulanacak. Böylece büyük bir enerji tasarrufu sağlanacak. Damla sulama projesinin inşaat ihalesi 5 Eylül 2012 günü Konya İl Özel İdaresinde yapılacak."

Reklam
Reklam

Muhabir: Bayram Uygun / İbrahim Yozoğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: