Gölette Kaçak Balık Avına Jandarma Baskını

Uşak'ta kimliği henüz belirlenemeyen şahıslar tarafından gölete atılan yaklaşık bin 100 metre uzunluğundaki 6 takım...

Uşak'ta kimliği henüz belirlenemeyen şahıslar tarafından gölete atılan yaklaşık bin 100 metre uzunluğundaki 6 takım ağ, jandarma nezaretinde Türkiye Sportif Olta Balıkçılığı ve Su Hayatını Koruma Derneği (TUSOB) tarafından çıkarıldı.

Uşak kent merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Göğem Göleti'nde kaçak olarak balık ve istakoz avlamak amacıyla atılan bin 100 metre uzunluğundaki ağlar TUSOB üyelerince saatler süren bir çalışma ile toplandı. Jandarma nezaretinde göletten toplanan ağlara takılan sazan balıkları gölete geri salındı. Ağların toplanmasına Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürü Uğur Ulaşoğlu da ekibiyle birlikte eşlik ettik.

Reklam
Reklam

Sabah saatlerinde gölet kenarında devriye gezen jandarma ekipleri göletteki kaçak ağları fark etti. Durumu TUSOB ve Dola ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne bilgi veren jandarma ekipleri gölete ağ atanları tespit etmek için çalışma başlattı. Jandarma ekiplerinin yardım isteği üzerine gölete gelen bir gurup TUSOB üyesi göletteki ağları topladı. Yaklaşık iki saat süren çalışmanın ardından bin 100 metre uzunluğundaki ağlar sudan çıkarıldı. Göletten çıkarılan ağlar ise gölet kenarında kontrollü bir şekilde yakılarak imha edildi.

MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ

Türkiye Sportif Olta Balıkçılığı ve Su Hayatını Koruma Derneği (TUSOB) Başkanı İsmail Atalay, kentteki su kaynaklarının verimli kullanılamadığını ifade ederek, göletlerde ticari amaçlı avlanmanın yasak olduğunu ifade etti. Mevsim nedeniyle göletlerde av yasağı bulunduğunu da ifade eden İsmail Atalay, "Şuanda balıkların yumurtlama dönemi olduğu için av yasağı var. Kaçak olarak göletlere atılan ağlar balık stoklarının yok olmasına neden oluyor. Dernek olarak biz bu tür durumlarda resmi yetkililere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bugün sabah saatlerinde jandarma ekipleri bizden yardım istedi. Arkadaşlarımızla Göğem Göletine gelerek çalışma başlattık. Jandarma nezaretinde ağları göletten çıkarttık. Çıkarttığımız ağlarda yaklaşık 150 sazan balığı vardı. Balıkları ağlardan kurtararak gölete tekrar bıraktık. Daha sonra da ağları gölet kenarında kontrollü bir şekilde yakarak imha ettik. Bizler göletlerdeki balık stoklarının korunması için kaçak avlanma ile mücadeleye devam edeceğiz. Vatandaşların da bu konuda duyarlı olmalarını ve bu tür durumları gözlemlediklerinde resmi görevlilere ihbarda bulunmalarını istiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürü Uğur Ulaşıoğlu ise yörede kaçak avcılığın yaygın olduğunu ifade ederek, "Hem kara hem suda kaçak avla mücadele ediyoruz. Doğal kaynaklarımızın korunması ve verimli kullanılması için kaçak avcılığın önlenmesi gerekiyor. En önemli konu vatandaşların bu konuda bilinçli olmasıdır. Yöremiz kara ve su avcılığı konusunda zengin bir birikime sahip. Kaçak avcılığın önlenmesi için önümüzdeki dönemlerde bilgilendirme toplantıları da yapacağız" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: