Golf Federasyonu Başkanı Ağaoğlu: "Arazi Tahsis Edilmesi Durumunda 2 Binin Üzerinde Lisanslı Golf Sporcusu Bulunan Ağrı'da Geniş Kapsamlı Antrenman Tesislerini Kurmak Istiyoruz"

Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, "Arazi tahsis edilmesi durumunda 2 binin üzerinde lisanslı golf sporcusu bulunan Ağrı'da geniş kapsamlı antrenman

Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, "Arazi tahsis edilmesi durumunda 2 binin üzerinde lisanslı golf sporcusu bulunan Ağrı'da geniş kapsamlı antrenman tesislerini kurmak istiyoruz" dedi.

Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan'ı makamında ziyaret eden Ağaoğlu, Türkiye Golf Ligi'nde mücadele eden sporcu sayısının 254 olduğunu, bu sporculardan 12'sinin Ağrılı olduğunu söyledi. Golfü yaygınlaştırmak istediklerini ifade eden Ağaoğlu, şöyle devam etti:

"Arazi tahsis edilmesi durumunda 2 binin üzerinde lisanslı golf sporcusu bulunan Ağrı'da geniş kapsamlı antrenman tesislerini kurmak istiyoruz. Arazi bize tahsis edildiği takdirde 3 ay içerisinde tesisi hizmete sokabileceğimizi düşünüyorum. Biz bölgede bu sporun yaygınlaşması için çalışmalar yapıyoruz. Batı'da insanlar bir şekilde o olanağı buluyor. Okullar, belediyeler, kulüpler, ailelerinin imkanları vasıtasıyla buluyorlar. Bu bölge insanı bundan mahrum. Hem devlet olarak hem federasyon olarak en fazla önemi vermemiz gereken bir bölge olarak düşünüyorum."

Reklam
Reklam

Tekinarslan ise yer tahsisi konusunda federasyona gereken katkıyı sunacaklarını söyledi. Bütün spor branşlarında kulüpleşmek gibi bir hedefleri bulunduğunu anlatan Tekinarslan, "Önümüzdeki günlerde Türkiye'nin neresinde hangi spor dalı yapılabiliyorsa Ağrı'da da bunun yapılabileceğine ilişkin bir vizyon koyup çalışmalarımızı hızla yürüteceğiz" dedi.

Golf sporunun biraz daha zengin kesimlerin yaptığı bir spor branşı olarak algılandığını anlatan Tekinarslan, şunları kaydetti:

"Golf daha zengin kesimlerin yaptığı bir spor branşı olarak algılanıyor. Golf aslında altyapı yatırımları itibarıyla baktığımızda, kullanılan malzeme olarak baktığımızda bizim insanımızın üstesinden gelemeyeceği bir spor dalı değil. Bu konuda federasyonun da gereken katkıyı sunacağına inanıyorum, başkanımıza da güveniyorum. Sanırım yer tahsis konusunda da biraz mesafe alacağız. Bu kapsamda eğer kısa zamanda arazi tahsisini gerçekleştirirsek Ağrı'da yüzlerce, binlerce golfle tanışmış, golf oynayan, golf sporunda Türkiye'yi temsil edecek sporcumuz olacaktır."

Reklam
Reklam

Vali Tekinarslan, "Federasyona düşen görev golf konusunda önümüzü açacak, bize düşen görev de başkanımızın beklentilerini karşılayacağız. Yani burada yapacağı işlerde önlerinde hiçbir engelin çıkmayacağını, hiçbir zorlukla karşılaşmayacağını kendi adıma taahhüt etmek istiyorum" diye konuştu.

Muhabir: Metin Karip / Zehra Melek Çat

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: