Gölhisar Ovası'nda Arazi Toplulaştırma Çalışması Başladı

Burdur Milletvekili ve Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Hami Yıldırım Gölhisar Ovası'nda...

Burdur Milletvekili ve Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Hami Yıldırım Gölhisar Ovası'nda arazi toplulaştırmasının başladığını bildirdi. Yazılı açıklama yapan Dr. Hami Yıldırım, ülkemizde tarımsal sorunlarının başında gelen, arazilerin çok parçalı olmasının önüne geçmek amacıyla toplulaştırma çalışmaları yapıldığını söyledi. Yıldırım, Gölhisar’ın toplulaştırma uygulama alanı olarak belirlendiğini belirtti. Gölhisar Ovası'ndaki arazilerde toplulaştırma yapılması için Tarım Reformu Genel Müdürlüğüyle gerekli görüşmelerin yapıldığını bildiren Burdur Milletvekili Dr. Hasan Hami Yıldırım, Yapraklı Baraj Gölü havzası içerisindeki tarım arazilerinin toplulaştırılması çalışması için ihale sürecine girildiğini ifade etti. Milletvekili Dr. Hasan Hami Yıldırım, “İhale işlemlerinden sonra toplulaştırma sürecinde, yer teslimi yapılarak, söz konusu alanın tespitleri yapıldıktan sonra haritalar çıkartılacaktır. Daha sonra arazi sahipleri ile mülakatlar yapılarak tespit edilen alanlar askıya çıkartılacaktır. Arazi üzerinde yapılan çalışmalardan sonra tescil işlemleri yapılacak ve arazi sahiplerine tapuları verilecektir.” dedi.
GÖLHİSAR UYGULAMA ALANI 15 BİN HEKTAR
Uygulama alanının 15 bin hektar olduğunu aktaran Yıldırım, toplam proje sahasının yaklaşık 8 bin 600 hektar olacağını söyledi. Hasan Hami Yıldırım, proje kapsamındaki yerleşim birimlerinin, Gölhisar Armutlu, Çeşme, Ulucami, Konak mahalleleri, Yusufça Beldesi, Hisarardı, Çamköy, Karapınar, Kargalı, Sorkun, Uylupınar, Yamadı ve Evciler köyleri olduğunu belirtti.
TARIMDA AVRUPA BİRİNCİSİYİZ
Türkiye’nin tarım sektöründe 61,8 milyar dolar ile Dünyada 7’inci ve Avrupa’da 1’inci sıraya yükseldiğini söyleyen Dr. Hasan Hami Yıldırım, “Bu anlamda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz özveriyle çalışmalarına devam etmektedir. Gölhisar ilçemizin yanında, merkeze bağlı köylerde, Karamanlı, Tefenni ve Yeşilova’da da toplulaştırma çalışmaları devam etmektedir. Toplulaştırma sayesinde çiftçilerimiz iş gücünden, akaryakıttan tasarruf sağlayacak, tarla sınırlarındaki kayıplardan kurtulacak, ayrıca sulama, gübreleme ve ilaçlama giderleri düşecektir. Hükümetimiz diğer sektörlerde olduğu gibi tarım ve hayvancılıkta da birçok başarılara imza atmıştır.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz