Gölpazarı Ve Pazaryeri'nde Hıdrellez Etkinlikleri

Bilecik'in Gölpazarı ve Pazaryeri ilçesine bağlı köylerde, hıdrellez çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Bilecik'in Gölpazarı ve Pazaryeri ilçesine bağlı köylerde, hıdrellez çeşitli etkinliklerle kutlandı.

MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Gölpazarı ilçesine bağlı Karaağaç köyünde düzenlenen etkinlikte, örf ve adetlerin yaşatıldığı güzel bir günde, hayır duaları ve mevlitler okunduğunu, dışarıdan gelenlerin birlikte olduğunu belirterek, bu tür etkiliklerin insanları birbirine kenetlediğini ve dayanışma açısından önem taşıdığını kaydetti.

Etkinliğe, MHP Gölpazarı ilçe Başkanı Osman Yay, CHP İl Genel Meclis üyesi Turgay Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Reklam
Reklam

-Pazaryeri'nde hıdrellez etkinlikleri

(Fotoğraflı)

Pazaryeri ilçesine bağlı Fırınlar köyünde de geleneksel hıdrellez ve şükür pilavı etkinlikleri düzenlendi.

Etkinliğe, MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, AK Parti İlçe Başkanı Muhsin Turan, MHP İlçe Başkanı Ekrem Dur, CHP İlçe Başkanı Ömer Berk, İl Genel Meclis üyesi Hüseyin Ünal ve muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

Köy Muhtarı Adem Karaköz, her yıl geleneksel olarak yağış olması için yağmur duası yaptıklarını, fakat yağışların bol olmasından şükür duası ve hıdrellez etkinlikleri düzenlediklerini söyledi.

Karagöz, Şeker'e ve Yalçın'a çini tablo hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: