Gölpazarı'ndan Kısa Kısa-2B Arazi Müracaatları Başladı

Gölpazarı ilçesinde, orman vasfını yitirmiş 2B arazilerin kullanıcılara doğrudan satışı için müracaatlar başladı.

Gölpazarı ilçesinde, orman vasfını yitirmiş 2B arazilerin kullanıcılara doğrudan satışı için müracaatlar başladı.

Malmüdürü Halil Kaya, AA muhabirine, satışı yapılacak arazi ve hak sahipleri listelerinin ilgili köy ve mahalle muhtarlıklarında ilana çıkartıldığını, başvuru yapmak isteyenlerin Malmüdürlüğü milli emlak servisine müracaat etmeleri gerektiğini söyledi.

Davalı olan 2B arazilerinin dava sonuçlandıktan ve karar kesinleştikten sonra 8 ay içerisinde müracaat edebileceklerini belirten Kaya, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Devam etmekte olan davalar nedeniyle hak sahipleri listesinde ismi bulunmayan vatandaşlar, davalar sonuçlandıktan ve karar kesinleştikten sonra 8 ay içerisinde müracaat edebileceklerdir. Hazineye ait satılmasında engel bulunmayan tarım arazileri 2 yıl içerisinde talep gelmesi durumunda kullanıcılarına doğrudan satılabilecek. Kanunda kullanıcılarına doğrudan satışı ön gören diğer bir hususta 31 Aralık 2011 tarihi itibariyle 3 yıldan bu tarafa kullanıcıları tarafından tarımsal amaçla kullanılan ve halen kullanımı devan eden hazineye ait tarım arazilerinden, satılmasında engel bulunmayanların, 2 yıl içinde talep etmesi halinde kullanıcılarına doğrudan satılmasıdır. 2B ve tarımsal amaçla kullanılan arazilerinin satış bedeli taksitlendirilebilecek. Gerek 2B ve gerekse tarımsal amaçlı kullanılan arazilerin satış bedeli belirlenen rayiç bedelin yüzde 70'dir. Bedelin peşin ödenmesi halinde yüzde 20 daha indirin uygulanacaktır. Satışlarda, 4 yıl içinde faizsiz eşit taksitler ile ödeme imkanı vardır. Toplam 23 köyde 976 parsel satışı sunulacaktır."

Reklam
Reklam

-Orman yangınlarında alınacak tedbirler

(Fotoğraflı)

Gölpazarı Orman Şefi Gözde Güneri, yaz aylarında vatandaşların piknik alanlarında dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Güneri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orman yangınlarında dikkat edilmesi gerekenlerin başında enerji nakil hatlarından kaynaklandığını, bu nedenle enerji kurumları ile bakım ve onarımları konusunda yazışmalar yaptıklarını kaydetti.

Vatandaşın, piknik alanından ayrılırken yakılan ateşin söndüğünden olmalarını ve kontrol etmelerini isteyen Güneri, şunları bildirdi:

"Yollara atılan sigara izmaritlerini atmamaya gayret göstermeliyiz. Tarlada çalışanların yangın ihtimaline karşı su bulundurmaları, saman balyası yapılırken çok dikkat edilmelidir. Anız, tarla ve bağ bahçe temizliğinde ateş kesinlikle yakılmamalı. Ormana 4 kilometre mesafeden ateş yakılmaması, duman görülmesi halinde vatandaşlarımız duyarlı davranarak ücretsiz 177'yi aramalı. Böylece yangına daha erken müdahale etmemizi sağlamış olacaktır."

Güneri, 2010 yılında enerji hattından dolayı meydana gelen Dikenliboğaz Vayıs mevkisinde 86 hektarlık ormanlık alanın bakımın yapıldığını belirterek, 2011 yılında mini ekskavatör ile sürülerek kara çam fidanları ile ağaçlandırıldığını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: