Gölpazarı'ndan Kısa Kısa-İlköğretim Okulu Öğrencilerine "kene" Eğitimi

Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde, ilköğretim okulu öğrencilerine "kene" eğitimi verildi.

Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde, ilköğretim okulu öğrencilerine "kene" eğitimi verildi.

İlçe Devlet Hastanesi'nde görevli ebe Emine Bakır, 3, 4 ve 5. sınıf öğrencilerine yönelik okullarda düzenlenen eğitimlerde, kene hakkında eğitim vererek, kenelerin otlak, çalılık ve kırsal alanlarda yaşayan küçük oval şekilli hayvan olduğunu söyledi.

Hayvan ve insanların kanlarını emerek beslendiklerini ve bu yolla hastalıkların bulaştığını anlatan Bakır, gerek insanları gerekse hayvanları kenelerden korumak için haşere kovucu ilaçların kullanılabileceğini bildirdi.

Reklam
Reklam

-Anaokulu öğrencilerinden resim sergisi

(Fotoğraflı)

Gölpazarı İsmail Kara Anaokulu öğrencileri tarafından resim sergisi açıldı.

Okuldaki serginin açılışına, Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Yazıcı, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler ile veliler katıldı.

Okul Müdürü Gülşah Korkmaz, 5-6 yaş grubu 65 öğrencinin yıl boyunca yaptıkları el emeği eserleri sergilediklerini söyledi.

Muhabir: Zafer Özuğur / Muhsin Arslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: