Gölpazarı'ndan kısa kısa -"Madde Bağımlılığı" semineri

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne bağlı Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlıları İzleme Merkezi (TUBİM) görevlileri tarafından

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne bağlı Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlıları İzleme Merkezi (TUBİM) görevlileri tarafından uyuşturucu maddeye karşı farkındalık oluşturmak için lise öğrencilerine yönelik seminer verildi.

TUBİM İl Temas Noktası Temsilcisi Başpolis Ramazan Avseven, Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda Şehit Kemal Ay Lisesi, Ticaret Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve Güner Orbay Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerine yönelik düzenlenen "Madde Bağımlılığı" konulu seminerde, "uyuşturucu maddelerin temel kullanım mantığı, madde kullanımı ve bağımlılığı tehlikesinin kimden, nasıl geleceği" gibi konularda bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Madde kullanıldığında sahte iyi olma, madde kullanılmadığı zaman kötü olma haline düşen kişiye bağımlı denildiğini anlatan Avseven, şöyle konuştu:

"Madde bağımlılığına başlama yaşı 16 yaşından küçüklerde başlayarak 66 yaşa kadar uzanmaktadır. Madde bağımlılığı merak, arkadaşlık, eğlence ve sorunlardan dolayı başlıyor. Bu sebeple özellikle arkadaş seçiminde çok dikkatli olmalıyız. Bağımlı hale gelen insan, özgürlüğünü kaybeder, kendine olan güveni zayıflar, kendini kontrol altında tutamaz, insanı prensipleri yok olmaya başlar, ideallerini yitirir. Bu olay hayatın sadece ölümle sona ermediğinin yaşarken öldüğünün çarpıcı bir örneğidir. Madde bağımlılığından korunmanın yolu hiç denememektir."

-Gölpazarı'nda "Hacivat-Karagöz" gölge oyunu

(Fotoğraflı)

Gölpazarı Kaymakamlığı tarafından kültür faaliyetleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığınca "Hacivat-Karagöz" gölge oyunu sergilendi.

Belediye Düğün Salonu'nda Kültür ve Turizm Bakanlığı oyuncuları Mahmut Salcan ve Mehmet Melih Salcan'ın sergilediği "Hacivat-Karagöz" gölge oyunu ilköğretim okulu öğrencileri tarafından büyük ilgi gördü.

Reklam
Reklam

Gölpazarı Kaymakamı Ömer Şahin, AA muhabirine, ilköğretim öğrencilerinin gelişimine katkıda bulunacak bu tür sosyal etkinlikleri düzenlemeye devam edeceklerini ifade ederek, katkılarından dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığı oyuncularına teşekkür etti.

Oyuncu Mahmut Salcan da "Hacivat ve Karagöz" gibi ülkenin birçok değerine başkalarının sahip çıkmaya çalıştığını belirterek, "Değerlerimizin başkaları tarafından alet edilmesine göz yumdurmayacağız. Biz değerlerimize sahip çıktığımız sürece değerlerimiz her zaman yaşar" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: