Gölün Içinden Mangal Çıktı

Ramazan ÇELİK/ HATAY, (DHA)-HATAY'ın Kırıkhan ilçesinde yer alan Gölbaşı Gölü'nde Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında sualtı ve kıyı temizliği yapıldı.

Ramazan ÇELİK/ HATAY, (DHA)-HATAY'ın Kırıkhan ilçesinde yer alan Gölbaşı Gölü'nde Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında sualtı ve kıyı temizliği yapıldı. Temizlik çalışmalarında gölün içine atılan mangal ve eski sandalye bile bulundu.
Kırıkhan Kaymakamlığı öncülüğünde, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Kırıkhan Belediyesi, İskenderun Teknik Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksek Okulu ve Tabiatı Koruma Derneği Hatay Şubesi tarafından Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Gölbaşı Gölü'nde temizlik çalışması yapıldı. 20 dalgıcın gönüllü olarak yaptığı sualtı temizlik çalışmalarında poşet poşet çöp çıkarıldı. Çöpler arasında en dikkat çekenleri ise göle atılmış eski bir sandalye ile mangal oldu.
Öte yandan göl kenarındaki kıyı temizliğini de Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz başkanlığında oluşturulan ekip yaptı. Kıyı temizliğine bölgede yaşayan vatandaşlar da katıldı.
Ayrıca temizlik çalışmalarında sualtı ve su üstü çekimlerini yönetmen Tahsin Ceylan ve ekibi gerçekleştirdi. Gölbaşı Gölü, kurutulan Amik Gölü'nün en büyük kaynağı olarak biliniyor. Gölde bir sulak alanda bulunması gereken tüm özellikler bulunuyor, ayrıca Hatay'da 2021 yılında düzenlenecek EXPO'nun en önemli doğal parklarından biri olması bekleniyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: