Gölyaka Myo Öğrencilerinden Organ Bağışına Yoğun İlgi

Gölyaka Meslek Yüksekokulu, Düzce Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Organ Bağışı Koordinatörleri Arzu Ekinci ve...

Gölyaka Meslek Yüksekokulu, Düzce Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Organ Bağışı Koordinatörleri Arzu Ekinci ve Feriha Kütük’ün katılımlarıyla, organ bağışı konusunda farkındalık yaratma amacıyla düzenlenen ‘Organ Bağışı’ konulu konferansa ev sahipliği yaptı.

Konuşmacı olarak katılan Üniversitesi Hastanesi Organ Bağış Koordinatör Hemşireleri Arzu Ekinci ve Feriha Kütük, organ bağışında kimlerin bulunabileceğini belirterek, "Organ bağışı, tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organların başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin verilmesidir. 18 yaşından büyük, akli dengesi yerinde olan herkes organ bağışında bulunabilir. Sağlık İl Müdürlüklerine, hastanelere, ehliyet almaya gittiğinizde, emniyet müdürlüklerine, organ bağışı ile ilgilenen dernek ve vakıflara bağış yapmak için başvurabilirsiniz” dediler.

Reklam
Reklam

Organ Bağışı Koordinatörleri, ayrıca katılımcılara, organ bağışıyla ilgili en çok merak edilen sorular hakkında bilgiler vererek, organ bağış sürecini ayrıntılarıyla aktarıp, süreçte hangi uzman doktor heyetlerinin ve hangi kurumların görev aldığını ve organ bağışında bireyler, aileler ve doktorların rollerini aktardılar.

Konferansa yoğun bir ilgi gösteren Gölyaka Meslek Yüksekokulu öğrencileri konferansın ardından organ bağışında gönüllü olduklarını belirten formları doldurup bağış kartlarını aldılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: