'gömlek Kralı'nın Kaçırılması Davasında 3 Tahliye

Sakarya'da "Gömlek Kralı" olarak tanınan Özkan Akkayagil'in kaçırılması iddiasıyla açılan davada tutuklu 3 sanık tahliye...

Sakarya'da "Gömlek Kralı" olarak tanınan Özkan Akkayagil'in kaçırılması iddiasıyla açılan davada tutuklu 3 sanık tahliye edildi.

Bir dönem 'Gömlek Kralı' olarak tanınan Özkan Akkayagil'in, geçen yılın Temmuz ayında Sapanca ilçesinde gelerek iş yaptığı Tuncer Y. ile görüşmesinin ardından eski ortağı Ahmet S. ve adamları tarafından kaçırılmasıyla ilgili görülen davaya Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmaya, başka bir suçtan tutuklu bulunan Özkan Akkayagil'in eski ortağı olan 'silahlı yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından tutuklu olan sanıklar Ahmet S., İsmail Ü. ve Murat A. ile tutuksuz yargılanan Tuncer Y., Umut A. ve İsmail Güneş K. katıldı. Sanıklar hakkında 6 ile 53 yıl arasında değişen hapis cezaları istendi.

Reklam
Reklam

İlk duruşmada Özkan Akkayagil'in kaçırılması olayına karıştığı öne sürülen Murat A., Ahmet S., Umut A., İsmail Güneş K. ifade verdi. Sanıklar kaçırma iddialarını reddetti. Özkan Akkayagil, Tuncer Y. ile otelde buluştuklarını belirterek, "Otelde anlaşmamızı yaptık, Tuncer bey çekleri kesti. Otelden ayrılırken bir araç bize arkadan çarptı. O sırada eşimle telefonda konuşuyordum. Araçtan eli silahlı iki kişi indi. Bu kişilerin daha sonra adlarının İsmail Ü. ve Mustafa K. olduğunu öğrendim. Beni arabalarına bindirirken, bana 'Yağcı Özkan sen misin' deyince 'Evet' cevabını verdim. Bunun üzerine 'Tuncer Y.'den aldığın 1.5 milyon liralık çekleri ver' dediler. Ben de çantamın ön gözünde olduğunu söyledim. Çekleri aldılar. Beni bir villaya götürdüler. Ahmet S. gülerek villadan içeri girdi. Bana, 'Tuncer'e ödediğin paralar bizi ilgilendirmez. Sana 1.5 milyon lira değer biçtik. Bize bu parayı ödeyeceksin' dediler. Ahmet S. sürekli olarak alacağı olduğunu söylüyordu. Benden daha sonra baskı yoluyla 800 bin TL'yi Yağsan, 800 bin lirayı da Ece Filtre firmasına ait çek tanzim ettirdiler. Daha sonra beni Karasu'da meydana bıraktılar. Ben de bir taksiyle İstanbul'a giderek durumu polise anlattım" dedi.

Reklam
Reklam

Yaklaşık 7 saat süren duruşmada mahkeme heyeti, Özkan Akkayagil'i kaçırarak zorla çek tanzim ettirdiği öne sürülen eski ortağı Ahmet S. ile kaçırma olayına karışan Murat A. ile İsmail Ü.'yü tutuksuz yargılanmak kaydıyla tahliyelerine karar verdi. Dava ertelenirken, daha önce karıştığı suçlardan dolayı hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan Özkan Akkayagil, yeniden Sakarya Cezaevi'ne gönderildi.

Özkan Akkayagil, bir bankadan aldığı 5.5 milyon dolar krediyi ödemediği, piyasada iş yaptığı yüzlerce kişiyi dolandırdığı ve 18 milyon dolarlık kayıt dışı ticari işlem yapan çetenin elebaşı olduğu iddiasıyla gündeme gelmişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: