Gönen Ovası Sulama Birliği'nde Katılım Payları Düşürüldü

Balıkesir'in Gönen ilçesinde, Sulama Birliği'nin katılım payları düşürüldü.Gönen Ovası Sulama Birliği Başkanı Bülent Can, “AK...

Balıkesir'in Gönen ilçesinde, Sulama Birliği'nin katılım payları düşürüldü.

Gönen Ovası Sulama Birliği Başkanı Bülent Can, “AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı ve İşletme Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Ahmet Kasalak’ın da katkılarıyla bir süreden beri bölge çiftçisinin şikayetçi olduğu ve ödenemez hale gelen sulama ücretleri konusu makul seviyeye çekildi” dedi.

Bülent Can, yeni düzenleme sonrasında 75 lira olan sulama ücretinin 57 liraya, pompajlı sulama bedellerinin ise 120 liradan 90 liraya düşürüldüğünü belirterek, Gönen Ovası Sulama Birliği'nin indirimlerle birlikte 3 milyon TL avantaj sağladığını söyledi.

Reklam
Reklam

Sulama inşaatından da bahseden Can, 2 yıldan beri yapımı devam eden projenin bitirilmesiyle birlikte üreticilerin sulama giderlerinde 6 milyon TL tutarında avantaj sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: