Gönendere’yi çekirgeler bastı

Çekirgenin Panzehiri Beyaz kuşlar çekirgeler kaçamadan Beyaz kuşların saldırılarına uğradı.

Çekirgenin Panzehiri Beyaz kuşlar çekirgeler kaçamadan Beyaz kuşların saldırılarına uğradı.

Kıbrısın Gönendere köyünde Arpa ve Buğday hasatı yapan çiftçilerin tarlalarına sürüler halinde Afrika ülkelerinden gelen İri yapılı Çekirgeler tarlalara zarar vermeye başladı.

Gönendere de gökyüzün’de bir bulut gibi görünen çekirgeler toplu halde tarlalara konmaya başladılar.Çiftçilerin tarlalarına zarar veren çekirgeler ekili araziyi kısa sürede talan etti.

Tarla toprağı üzerinde birşey bırakmadı. Zıplayarak hareket eden çekirgeler, kaçma fırsatı bulamadan kuş sürülerinin saldırılarına uğradı.Kısa sürede çekirgeleri yok eden Beyaz kuş sürüleri Çiftçiyi sevindirdi. Gönendere çiftçisi bu enterasan Beyaz kuşların koruma altına alınması için KKTC Başbakan’ı İrsen Küçük’ün Türkiyeden dönmesini ve kuşların koruma altına alınmasını söyleyeceklerini ifade ettiler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz