Gönen'in Baldo Pirincini Batum'da Yetiştirecekler

Gürcistan'ın Türkiye sınırındaki Acara Özerk Cumhuriyeti'ni ziyaret eden Gönenli iş adamları, Batum'a pirinç ve peynir üretimine yönelik yatırım yapmayı planlıyor.

Gürcistan'ın Türkiye sınırındaki Acara Özerk Cumhuriyeti'ni ziyaret eden Gönenli iş adamları, Batum'a pirinç ve peynir üretimine yönelik yatırım yapmayı planlıyor.

Yönetim Kurulu Başkanlığını Ümit Çetin'in yaptığı Gönen Ticaret Borsası Meclisi'nde yer alan 11 üye, Acara Özerk Cumhuriyeti'nin yönetim merkezi Batum'u ziyaret etti.

Ziyaret hakkında gazetecilere bilgi veren Borsa Genel Sekreteri Taner Keşanlı, Batum'a, yörenin ekonomisini görmek ve ne tür yatırımlar yapılabileceğini belirlemek için gittiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Batum ve yöresinin, gıda sektörü ağırlıklı yatırım açısından çok elverişli olduğunu belirten Keşanlı, şunları kaydetti:

"Başta peynir fabrikası olmak üzere hiç bilmedikleri pirinç konusunda yatırım yapılabileceği kanısına vardık. Bölgede, çeltik ekimine uygun, sulanabilir, nitelikli boş araziler bulunuyor. Gönen'in ünlü baldo pirincini Batum'da yetiştirmemiz için ortamın uygun olduğunu gördük. İncelemelerin ardından Gönenli iş adamları, peynir ve pirinç üretimine yönelik yatırım yapmayı planlıyor."

Keşanlı, iş adamlarının Gönen'e döner dönmez Batum'la ilgili çalışmalara başladığını sözlerine ekledi.

Muhabir: Ahmet Pesen / Zafer Akpınar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: