Gönül, Ecevit'e öyle bir söz verdi ki...

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in mezarını, Devlet Mezarlığı'ndan aile mezarlığına taşımak isteyen eşi Rahşan Ecevit'i, bu kararından Savunma Bakanı Vecdi Gönül vazgeçirdi. Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Rahşan Ecevit'e "kendisinin de eşinin yanına, Devlet Mezarlığı'na gömülebileceği" yönünde söz verdi.

ANKA'ya konuşan Eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi, DSP'nin kurucu genel başkanı Rahşan Ecevit, Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün kendisine gönderdiği haberle, kendisinin de Bülent Ecevit'in yanına yani Devlet Mezarlığı'na gömülebileceğini söylediğini ifade etti. Rahşan Ecevit şunları söyledi: "Şöyle bir durum vardı. Devlet Mezarlığı'nda devlette görev almış önemli kimselerin mezarları var. Ben de hiçbir zaman eşimden ayrı yerde gömülmek istemediğim içindir ki, de onun mezarını taşımak için kendi aile mezarlığımızı hazırlıyordum. Hatta yerini bile tespit etmiştik, gidip bakmıştık. Ahlatlıbel'de olacak diye. Fakat Savunma Bakanı Vecdi Gönül şöyle bir haber gönderdi; demiş ki ‘Rahşan Hanım istiyorsa onu da oraya gömebiliriz' demiş. Öyle deyince ben de akan sular durdu tabii…"

Reklam
Reklam

"SÖZÜ, YAZLI OLARAK ELİME ALMAK İSTİYORUM"
Rahşan Ecevit, Bakan Gönül'ün bu haberiyle çok mutlu olduğunu söyleyerek, bu sözün ardından artık eşi Bülent Ecevit'in mezarının yerini değiştirmesine gerek kalmadığını ifade etti. Ancak, duyduğu tedirginlikten dolayı, Bakanı Gönül'ün bu sözünü, yazılı olarak eline almak istediğini kaydeden Ecevit, "Yazılı olarak elime almak istiyorum ki yani ilerde bu yönetim değişir…" diye konuştu.

Öte yandan, Rahşan Ecevit'in, eşi Bülent Ecevit'in yanına yani Devlet Mezarlığı'na gömülebilmesi için ise Bakanlar Kurulu Kararı gerekiyor.

ANKA