Gönül Elçileri Projesi

Toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısının arttırılması, insan kaynağı ihtiyacının güçlendirilmesi ve gönüllü çalışmanın yaygınlaştırılması...

Toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısının arttırılması, insan kaynağı ihtiyacının güçlendirilmesi ve gönüllü çalışmanın yaygınlaştırılması amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin tarafından tüm illerde uygulamaya konulan Gönül Elçileri projesi hayata geçiriliyor.

Ankara’da Bakan Şahin’in yaptığı toplantıyla katılan Muğla Valisi Fatih Şahin’in eşi Ayşe Şahin başkanlığında proje tanıtımı yapıldı.

21 Aralık 2012 tarihinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in Başkanlığında “Gönül Elçileri” projesi ve alt proje olarak ‘Koruyucu Aile Bilgilendirme Toplantısı’na katılan Muğla Valisi Fatih Şahin’in eşi Ayşe Şahin’in projelerle ilgili bilgilendirme ilk toplantısı yapıldı. Proje uygulayıcıları ile yapılan toplantıda, projenin yaygınlaştırılmasına yönelik uygulama stratejileri belirlendi.

Reklam
Reklam

Gönül Elçileri Projesini tanıtmak ve Alt Proje olarak ilk altı aylık süreçte uygulanacak Koruyucu Aile modeli hakkında bilgi vermek üzere kamu kurumları-kuruluşları İl Müdür eşleri ve Bayan İl Müdürü ve Şube Müdürlerinin katılımıyla Valilik 75.Yıl toplantı salonunda ikinci toplantı yapıldı.

Toplantıda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu İl Müdürlüğü ve hizmet alanları ile ilgili bilgilendirme yaparken, Vali Yardımcısı Mestan Yayman Koruyucu Aile Yönetmeliği hakkında sunum yaptı. Vali Fatih Şahin’in eşi Ayşe Şahin, Gönül Elçileri projesini ayrıntılı olarak tanıttı.

Toplantıda, projeye ilişkin Gönül Elçiliği tanımı, böyle bir projeye neden ihtiyaç duyulduğu, hangi aşamaları olduğuna ilişkin bilgi verilirken, Gönül Elçiliğinin, insana ve insanlığa hizmet için karşılık beklemeden emek veren kişi ve gruplar için kullanılan derin anlamlı bir ifade olduğu açıklandı. İsteyen herkesin Gönül Elçisi olabileceği, Gönül Elçisinin hedef grupların ihtiyaçlarına göre kendi ilgi, bilgi, beceri ve deneyimleri kapsamındaki her tür sosyal hizmete katkı verebilecekleri belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: