"Gönül Elçileri" Projesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan "Gönül Elçileri" projesi, Samsun'da tanıtıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan "Gönül Elçileri" projesi, Samsun'da tanıtıldı.

Samsun Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü'ndeki tanıtım toplantısında konuşan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, projeyle hedeflenenin, bilgi ve deneyim sahibi bireyleri toplumun dezavantajlı guruplarıyla bir araya getirmek olduğunu söyledi.

Konunun her ortamda dile getirilmesi gerektiğine dikkati çeken Aksoy, "Hedefleneni başarabilmek için gönül elçilerine, gönüllü insanlara ve koruyucu ailelere ihtiyacımız var. Bu yüzden destek bekliyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Adnan İpekdal ise projenin Türkiye geneline yaygınlaştırılmaya çalışıldığını belirterek, "Bu projemizde gönül elçilerimizden beklentilerimiz samimiyettir. Burada amaç toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısını artırmak, gönüllülüğü yaygınlaştırmaktır" diye konuştu.

"Gönül Elçileri" projesi kapsamındaki 'koruyucu aile' uygulamasının çok önemli olduğunu vurgulayan İpekdal, şunları kaydetti:

"Koruyucu aile uygulamasında amaç çocuk için karmaşık ve sorunlu olan bir dönemde özenli davranılarak çocuğun bu dönemi örselenmeden geçirmesini ve normal bir aile yanında geçirmesini sağlamaktır. Koruyucu aile, çocuklara, öz ailesi, okulu ve çevresiyle ilişkilerini sağlayarak yardımcı olur. Böylece koruyucu aileler sadece çocuğa yardım etmekle kalmayıp, desteğe gereksinimi olan güç durumdaki aileye de yardım etmiş olmaktadır. İlimizde halen 43 koruyucu ailemizde 46 çocuğumuz yaşamlarını sürdürmektedir."

Reklam
Reklam

Muhabir: Anıl Kuru

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz