Gönül Elçileri Projesi Bigalılara Tanıtıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde başlatılan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde başlatılan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde yürütülen 'Toplumsal Kalkınmada Gönül Elçileri Projesi'nin tanıtım toplantısı Biga Anadolu Sağlık Meslek Lisesinde yapıldı.

Toplantıya Çanakkale Valisi Azim Güngör Tuna ve eşi Pervin Tuna, Kaymakam Fatih Genel, Belediye Başkanı Mehmet Özkan,Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ersin Fırat İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Avlanır daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Çanakkale Valisi Azim Güngör Tuna'nın eşi Pervin Tuna himayesinde yürütülen Gönül Elçileri Projesi'yle toplum içinde ilgi ve korunmaya muhtaç olan çocuk, yaşlı, özürlü ve madde bağımlıları gibi hassas grupların koruyucu aileler tarafından himaye edilerek hayat standartlarının yükseltilmesi hedefleniyor.

Reklam
Reklam

Toplantının açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ersin Fırat, "Bu proje başbakanımızın eşi ve Fatma Şahin koordinatörlüğü ile gerçekleşmektedir. Gönül elçisi deyince aklımıza Biga geliyor. Bigalılar gönüllü faaliyetlerde birbirine destek olurlar" dedi.

Biga Kaymakamı Fatih Genel de, "Bu projenin hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum. 1922'de ülkemizde yetiştirme yurdu sayısı az iken, bizim Biga’mızda vardı. Biga’nın gönül elçisi gibi bir projeye dahil edilmesi tesadüf değil. Daha sonra Biga'da sosyal market adı altında projelerin olması ile birçok insana yardımlar yapıldı. Biga halkı böyle bir projeyi başlattığımız için memnuniyetlerini her zaman dile getirdiler. Binlerce yoksul vatandaşa yardımlar yapıldı. Şimdi ise Biga halkı 54 tane mülteciye kucak açtı. Türkiye'de en iyi şartlarda yaşan mülteciler Biga'dadır" diye konuştu.

Belediye Başkanı Mehmet Özkan da yaptığı konuşmada, “Dumanı tütmeyen bir baca varsa bundan hep birlikte sorumluyuz. Sosyal yardımlaşma vakıfları ile beraber bunu hep birlikte en iyi hale getirmek zorundayız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna ise, "Gönül elçisi projesini tanıtmaktan gurur duyuyorum. Biga’mız önemli bir gündeme hazırlanıyor. Daha güzel şeylere vesile olmayı temenni ederim. Devletin dezavantajlı kişileri maddi yönden destekliyor. Bu insanların maneviyata da ihtiyacı var. Yetiştirme yurdunda kalan çocuklarımızın sevgiye ihtiyacı var. Gönüllü olarak bu çocuklarla ilgilenmezsek ileride bu çocuklar sorunlu insanlar olarak karşımıza çıkar. Biz büyük bir aileyiz. Bu ailedeki tüm sıkıntıları gidermek zorundayız. Gönül elçisinin tanımını yapacak olursak; herhangi bir karşılık beklemeden, sahip olduğu bilgiyi, beceriyi, kazanımı, toplumun mağdur kesimleriyle paylaşmaktır. Bizler yardımseverliğiyle, insan sevgisini, insani değerleri yaşattıkça güçlü bir yapı oluştururuz. Buraya Biga halkını gönül elçisi olması için davet ediyorum" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz