Gönül Elçileri Projesi Malkara’ Da Tanıtıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan Toplum Kalkınmasında gönül elçileri projesi tanıtım toplantısı Malkara’...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan Toplum Kalkınmasında gönül elçileri projesi tanıtım toplantısı Malkara’ da yapıldı.

Kültür Sarayı toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Tekirdağ’ Valisi Ali Yerlikaya’ nın eşi Hatice Nur Yerlikaya, Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Resul Darama, Kaymakam Mahmut Halal ve eşi, Belediye Başkanı Birol Kaya ve eşi, Belediye Başkanı Yardımcıları Hasan Eğilmez, Nermin Tuna, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Cüneyt Aydın, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Sedat Akbıyık, Okul Müdürleri ve eşleri, İlçedeki İdari Büro Amirleri ve eşleri, Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları ve eşleri, köy muhtarları ve eşleri, ve öğrenciler katıldı.

Reklam
Reklam

İlk olarak kürsüde söz alan İlçe Kaymakamı Mahmut Halal yapmış olduğu konuşmasında, “Geçmişten aldığımız güç ve enerjiyi geleceğe taşımamız için bugun sorumluluk almamız gerekmektedir. İşte bunun için sizleri Gönül Elçisi olmaya davet ediyorum. Her birimizin farklı alanlarda farklı konumlarda yapabilecekleri var. Kendimizi keşif ederken toplumsal kalkınmaya katkı sağlamak için gelin sizde gelin gönül elçisi olun diyorum hayat bir sınav kimimiz evlatsızlıkla sınav oluyoruz. Kimimiz annesizlik ve babasızlıkla sınav oluyoruz. Önemli olan her durumdan mutlu olabilmektir. Bu durumlara çözümler üretebilmektir. Bizler her zaman gönül elçisi olarak yetimin yoksulun yanında olacağız. Aileden uzak devletin elinde yaşayan çocukların en büyük ihtiyacı bir ailelerinin olması ve kendini güvende hissetmesi, sevgiyi ve şefkati yüreğinde hissetmesidir. Bunu için burada bulunan tüm Malkara halkımı gönül elçisi olmaya davet ediyorum” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Resul Darama; gönül elçiliği ve koruyucu aile ile ilgili yaptığı sunumda ise koruyucu ailenin önemi, hangi çocukların koruyucu ailelerin yanına verileceği, kimlerin koruyucu aile olabileceği, koruyucu aile olabilmenin şartları, koruyucu aile olmak isteyen ailelerden istenecek belgeler ve koruyucu ailenin yükümlülüklerini slayt gösterimi ile anlattı.

Reklam
Reklam

Kürsüde son olarak söz alan Vali Ali Yerlikaya’ nın eşi Hatice Nur Yerlikaya proje ile ilgili yapmış olduğu konuşmasında; “Kentimizin tüm kesimleriyle, amiri, memuru, esnafı, tüccarı ve yerel yöneticileri ile, hep beraber bu projeyi Tekirdağ kamuoyunun gündemine taşımayı hedeflediklerini belirterek, projenin amacının; toplumsal kalkınmayı sağlamak için; el birliği, güç birliği hepsinden önemlisi gönül birliği yaparak, yardıma muhtaç insanlarımıza, toplumun dezavantajlı kesimindeki insanlara el uzatmak olduğunu” söyledi. Toplum olarak, bu tür davranışlara yabancı olmadığımızı belirten Hatice Nur Yerlikaya; “İnancımız, kültürümü, medeniyetimiz; yetime, öksüze, yoksula, fakire güçsüze ve engelliye yardım etmeyi gerekli kıldığını ve tarihimizin bunun türlü örnekleri ile dolu olduğunu” söyledi. Osmanlı medeniyetini asırlarca ayakta tutan faktörlerden birinin de, kurduğu 25 binden fazla vakıf olduğunu belirten Hatice Nur Yerlikaya; bu vakıflar aracılığı ile hem insanlara hem de hayvanlara yardımlar yapılmıştır, dedi.

Reklam
Reklam

“Osmanlı’da toplum hayırda yarışmış, günümüze kadar ulaşan muaazam eserler ortaya çıkmıştır diyen Hatice Nur Yerlikaya, toplantının amacının; “Böyle kadim bir inancın, kültürün, medeniyetin bir temsilcisi olarak, 21. Yüzyıl Türkiye’sinde, bu aziz buluşu canlandırmak olduğunu söyleyerek, aslında yapılan çalışmalara bakıldığında da herkesin bir gönül elçisi olduğunu” söyledi.

Hatice Nur Yerlikaya, “Gönül elçileri olarak; gönüller yapmak, gönüller kazanmak üzere burada olduklarını, sahip olduğumuz zamanı, ve deneyimi ve kaynakları, ihtiyaç sahibi olan; engellilere, yoksul ailelere, şehit ve gazi ailelerine ulaştırmalıyız” dedi.

Bu konu ile ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Web sitesinde yer alan, Gönül Elçileri’nden de örnekler veren Hatice Nur Yerlikaya, yapılan çalışmalara destek olan ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz