Gönül Elçileri Projesi Tanıtıldı

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş himayesinde gerçekleştirilen ‘Gönül Elçileri Projesi’, düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.TPAO...

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş himayesinde gerçekleştirilen ‘Gönül Elçileri Projesi’, düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

TPAO tesislerinde yapılan Toplantıya, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’in eşi Beyhan Demirtaş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, İlçe Kaymakamlarının eşleri ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çalışanları katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, Gönül Elçileri Projesi’nin ilk olarak ‘Koruyucu Aile’ alt projesi ile başladığını belirtip el ele vererek hep birlikte gönül elçileri olacaklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Koruyucu Aile Projesi ile Adıyaman 'da bulunan yurt ve yuvalardaki çocukları aileye kavuşturacaklarını vurgulayan Demirkol, "Gönül elçisi olarak sizleri koruyucu aile olmaya davet ediyoruz. İnsanlık için, Ülkenin geleceği için gönül elçilerine ihtiyacımız var. İlimiz de sizlerin katkılarıyla iyi bir başarı elde edeceğiz. Gönül elçileri insana ve insanlığa hizmet için karşılık beklemeden emek veren kişi ve gruplar için kullanılan derin anlamlı bir ifadedir. Projemiz özelinde, gerçekleştireceğimiz tüm iletişim çalışmalarında bu kavramın bizim geleneklerimizde zaten çok güçlü bir biçimde var olan hayırseverlik kavramının çağdaş bir yansıması, olduğunu vurgulamalıyız” dedi.

Demirkol, “Özgür iradeyle ve dayanışma ruhu içinde, herhangi bir maddi karşılık beklemeksizin sahip olduğu deneyim beceri ve kaynakları toplumun dezavantajlı gruplarının yaşam kalitelerini yükselmeye yönelik olarak kullanarak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın vermiş olduğu kurumsal hizmetlere katkı sağlayan kişidir. İhtiyaç sahibi insanlara ve insanlığa katkı sağlamak isteyen herkes Gönül Elçisi olabilir” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Beyhan Demirtaş ise, “Gönüllülük insanları mutluluğa ulaştıran; geçmiş, bugün ve gelecek arasında hayatın devamını sağlayan; çok güçlü ve önemli bir hizmet anlayışıdır. Bugün, bizler de burada geçmişi ve bugünü birleştirerek geleceğimizi inşa etmek için toplanmış bulunuyoruz. Gönüllülük bir medeniyet göstergesi olarak maddi ve manevi gücün birlik ve beraberliğin sembolüdür. Bizler tarih, kültür ve dini değerlerimiz doğrultusunda insana hizmeti kendimize düstur edinmiş bir ecdadın torunlarıyız. Bu açıdan, bizi biz yapan değerleri yaşattıkça; sevgiyi, şefkati, merhameti paylaştıkça gücümüzün artacağına ve tam bir gönül elçisi olacağımıza inanıyorum. Geçmişten aldığımız güç ve enerjiyi geleceğe taşımak için bugün sorumluluk almak gerekmektedir. İşte bunun için sizleri Gönül Elçisi olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: