"Gönül Elçileri Projesi" Tanıtıldı

Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden'i eşi Yeşim Erden, Gönül Elçileri Projesi'nin başarıya ulaşması için yoğun çaba harcayacaklarını söyledi.

Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden'i eşi Yeşim Erden, Gönül Elçileri Projesi'nin başarıya ulaşması için yoğun çaba harcayacaklarını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirilen "Gönül Elçileri Projesi", Uşak Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden'in eşi Yeşim Erden'in başkanlığında yapılan toplantıya çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin eşleri ile daire müdürlerinin eşleri katıldı. Toplantıda Yeşim Erden, "Gönül Elçileri Projesi " ve koruyucu aile programı hakkında bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Gönül Elçileri Projesi'ne sistemli ve daha bilinçli bir şekilde katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Yeşim Erden, şöyle konuştu: "Çocuklarımızın bir yurtta kalmasından çok aile ortamı içerisinde yetişmeleri çok önemlidir. Çocuklarımız aile ortamında kendilerini daha güvende hissedeceklerdir. Yuvada kalan çocuklarımızın son yıllarda aileye dönüş projesi kapsamında öncelikli olarak ailede tutulması planlanmaktadır. Bu aileler maddi anlamda zorluk çekiyor ise aileye ekonomik destek devletimiz tarafından sağlanmaktadır. Bunun yanı sıra yetimlerimiz, engellilerimiz, yardıma muhtaçlarımız için neler yapabileceğimizi değerlendirmeli ve fikirlerimizi paylaşmalıyız. İlimizde ne kadar çok gönül elçisi olursa o kadar çok muhtacımıza ulaşabiliriz. Gönlü, yuvası, yüreği açık, müteşebbis ruha sahip birçok kadınımız var. Bu nedenle bu projenin Uşak'ta çok önemli noktalara geleceğini düşünüyorum. El ele vererek şefkate ihtiyacı olanlara birlikte ulaşacağız."

Muhabir: Soner Kılınç

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: