Gönül Elçileri Projesinin Tanıtımı Bakan Yardımcısı Aşkın Asan’ın Katılımıyla Yapıldı

Şair Zihni Kültür Merkezi’ndeki Gönül Elçileri Projesi'nin tanıtım toplantısı Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı...

Şair Zihni Kültür Merkezi’ndeki Gönül Elçileri Projesi'nin tanıtım toplantısı Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan'ın katılımıya yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Pala. Proje hakkında verdiği bilgide özetle;

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılmış, Bayburt’ta ise Vali Hasan İpek’in eşit Gülten İpek önderliğinde yürütüldüğünü Gönül Elçileri Projesi kapsamında Bayburt’ta projenin başlamasından bu yana geçen 6 aylık süre içerisinde 361 kişinin gönül elçisi olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan ise konuşmasına "Bizler vakıf kültürü ile yetişmiş, insana hizmeti tüm insanlığa hizmet olarak gören eşsiz bir medeniyetin mirasçılarıyız. Tarihimiz bunun binlerce örneğiyle dolu. Biz insana hizmeti sevda olarak gördük. Kalbinde insan sevgisi olmayanın ne kendisine ne de başkasına faydasının olacağına inandık. " sözü ile başladı.

Yeni bir bakanlık olmasına karşın genel müdürlükleriyle bütün Türkiye’ye hizmet götüren bir bakanlık olduklarını ifade eden Asan, " 17 bin çalışanımız olmasına karşın bizim toplumun desteğine, gönüllülere ihtiyacımız var. Şu anda bizim gönül elçilerimiz Türkiye genelinde 583 bin kişi. Gönül elçileri projesinin amacı bize destek verenlerin gücünü biraz daha organize hale getirerek devletin soğuk yüzü engeli varsa onu ortadan kaldırmaktır. Bu projemizin hamisi de Başbakanımızın eşi Emine Erdoğan’dır. Bize çok büyük destek verdi. İllerde de valilerimizin değerli eşleriyle başarıyla bu projeyi devam ettirmekteyiz. "dedi.

Reklam
Reklam

Gönül Elçileri Projesi kapsamında ilk projenin " Koruyucu Aile" olduğunu belirten Asan, Türkiye’de Koruyucu aile ile ilgili çok şey bilinmiyordu. Son zamanlarda gazetelerde Müslüman Türk çocuklar Alman ailelere veriliyor gibi haberleri hepiniz duydunuz. Bunun nedenini sorduğumuzda da aldığım cevap şu oldu. Türklerden başvuru yok koruyucu aile için. Biz sevgi evlerimizle, çocuk evlerimizle, yeni sistemlerimizle çocuklarımıza, çok güzel, çok kaliteli hizmet götürüyoruz. Eksik olan şey ise aile sıcaklığıdır. Bunu ancak bir aile verebilir. Koruyucu aile de çocuğa bakma kapasitelerini yitirmiş olan ailelerin çocuklarını belli bir süre o aile kendini doğrultana, düzeltene kadar ve çocuk kendi ayakları üzerine durana kadar o çocuğa sıcak bir aile ortamı yaratma müessesidir. Bu bizim kültürümüzde de var. Biz bu projeyi farkındalık oluşturmak için başlattık. "diye konuştu.

0-6 yaş arasındaki bebekler için koruyucu ailenin önemli olduğunu anlatan Asan, aile sıcaklığı alamayan bu bebeklerin zeka gelişiminin de olmadığını kaydetti.

Reklam
Reklam

500’e yakın grubunun koruyucu aileyi anlattığını belirten Asan, şu anda Türkiye genelinde 2 bin 995 koruyucu aile başvurusu bulunduğunu 997 çocuğun ise gönül elçilerinin oluşturdukları 4 aylık farkındalık çalışması ile bir aile yanına yerleştiğini ifade etti.

Bayburt’ta çocuk yuvası olmadığı için Gönül Elçileri Projesinin ikinci projesi olan Kadınların Güçlenmesi için Kadınlara 2. Şans Projesini başlattıklarını, bu projenin eğitimi yarıda bırakan kadınların eğitimlerini kaldıkları yerden devam etme projesi olduğunu bunun da Bayburt’ta çok başarılı olduğunu anlattı.

Eğitim için geç kalınmadığının üzerinde duran Asan, Ankara’da yaşadığı deneyimlerden örnek vererek yaşam boyu öğrenmenin devam ettiğini, Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencilerinin bu süreçte önemli rol oynadığını belirtti.

Kadını güçlendirmenin aileyi güçlü kılacağını belirten Asan, güçlü aileye giden en kısa yolun kadını güçlendirmek olduğunu anlattı. Asan başta Valimiz Sayın Hasan İpek’in eşi olmak üzere toplantıya destek veren herkese teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Ardından proje ile ilgili düşüncelerini aktaran Valimiz Sayın Hasan İPEK,

“Türkiye’de pilot olarak ilk defa Bayburt’ta uygulanacak ikinci şans projesinin tanıtımını yapmak ve bunu tüm Türkiye’ye duyurmak amacıyla ilimize gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın ASAN hanımefendi, ilimize hoş geldiniz şeref verdiniz. İnanın gönül elçileri projesi Türkiye’de tanıtıldığında eşimle ben çok üzülmüştük. Üzülmemizin nedeni; çünkü bizde çocukların barındığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı bir sığınma evi yoktu. Biz bu faaliyetleri nasıl yürütecektik. Eşim Sayın Bakan Yardımcımıza gittiler kendileri demişler ki bizde proje çok yapacak çok iş var ve orada seçmişler ve gerçekten Bayburt içinde en uygun proje olduğunu düşünüldü ve bu projeye başladılar.

Tabi bu projeye başlarken de ben sadece ilk toplantıyı yaptım sağ olsunlar Belediye Başkanımız, Rektörümüz, Eğitim Fakültesi Dekanı hocamız, Dekan Yardımcısı hanımefendi, Milli Eğitim Müdürümüz geldiler bir toplantı yaptık. Eğitim Fakültesi Hocalarımız dediler ki bizim öğrencilerimiz buna hazır biz zaten bunları yapmak istiyoruz. Milli Eğim Müdürümüz dedi ki bizim öğretmenlerimiz hafta sonu böyle şeyler yapmak istiyorlar. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüz bunun alt yapısını oluşturdu, Valiliğimiz Planlama Müdürümüz bununla ilgili projeleri hayata geçirdi. Bunların dışında belediye, biz her türlü imkanı sağlarız, dediler, baktım ki proje gayet iyi gidiyor ben geri çekildim.

Reklam
Reklam

Bugüne kadar ikinci kez projeyle ilgili toplantıya katılıyorum. Benim bu güne kadar başka bir rolüm olmadı fakat uzaktan da olsa projeyi takip ediyordum. Gülten hanımefendi bu konuda büyük bir gayret sarf etti. Ben kendisine böyle bir projeyi Türkiye’de olabilirliğini göstermek acısından Bayburt’ta yaptığı için eşime de sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Bayburt bu projeyle inanın Türkiye’de anılacak. Sayın Bakanımız gerçekten detaylarıyla anlattı bunun ne olduğunu, ne olacağını biz bunun Bayburt’tan başladığını Türkiye’ye duyurmak istiyoruz. Kadınlarımıza ikinci şans projesine Bayburt’tan başlatıyoruz inşallah tüm Türkiye’de ki kadınlarımız için ikinci şansı elde etmek isteyen kadınlarımız için gerçek bir şans olur. Ben tüm Türkiye’deki kadınlara hayırlı uğurlu olsun dileklerimle bu projeyi Bayburt’tan başlatmak için buraya gelen tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyorum, sizleri bu projede yer aldığınız için kutluyorum.”dedi.

Ardından Bakanlık müşaviri Aygül Fazlıoğlu tarafından, Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri 2. Bileşen: Kadın ve Güçlenme konulu sunum yapıldı.

Reklam
Reklam

Bakanlıkta Eğitim ve Yayın Dairesi Başkan Vekili Amber Türkmen ise okumak isteyen bir vatandaşın duygulu mektubunu okuyarak gönül elçilerinin öneminden bahsetti.

Bitlis’ten gelen öğrenci grubu Bitlis ili Güroymak ilçesinde kız çocuklarının okulu bırakma nedenlerinin tespiti ve bu nedenler üzerinde ailenin ve toplumsal faktörlerin rolü üzerine bir sunum gerçekleştirmesinin ardından Uzmanlar Özel Eğitim Merkezi engelli öğrencileri tarafından gerçekleştirilen müzik sunumları izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Ardından gönül elçisi olarak Bayburt, Aydıntepe, Demirözü’ndeki gönül elçilerine teşekkür plaketleri verildi.

Şair Zihni Kültür Merkezi'ndeki programdan sonra Memnune Evsen Huzurevi'nde kalan yaşlıları ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, Aslan Dağı mesire ve piknik alanında gönül elçileri ve vatandaşların katıldığı yaklaşık 300 aile ile piknik yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz