"Gönül Elçileri" Tanıtım Toplantısı

Kocaeli Valisi'nin eşi Sevim Topaca, "Gönül Elçiliği, gönlünüzden geçen bir şeyi yapmanız demektir" dedi.

Kocaeli Valisi'nin eşi Sevim Topaca, "Gönül Elçiliği, gönlünüzden geçen bir şeyi yapmanız demektir" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Gönül Elçileri" projesinin tanıtım toplantısı Bahçeşehir Koleji konferans salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Sevim Topaca, Gönül Elçileri projesinin 2012 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in önderliğinde başlatıldığını söyledi.

Gönül Elçileri projesinin gönülden yapılacak her şeyle dezavantajlı grupların yanında olmak anlamına geldiğini ifade eden Topaca, "Gönül Elçisinde devamlılık esastır. Gönül Elçiliği, gönlünüzden geçen bir şeyi yapmanız demektir" ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

"Gönül Elçiliğinden farklı olarak gönüllü aile olmak da var" diyen Topaca, şunları kaydetti:

"Dinimizin ve bütün kültürlerin önerdiği önemli bir harekettir. Vermenin hazzını karşılığını veremeyecek insana yardım etmenin hazzını ömür boyu yaşatmaktır Gönül Elçiliği. Gönüllü aile olarak bir çocuğu belirli bir program dahilinde çeşitli aktivitelerde bulunabilirsiniz. Süreli olsa bile onlara anne sevgisi ve aile sıcaklığını yaşatabilirsiniz. Koruyucu aile olmak bunlardan farklı, Koruyucu ailede devletimiz gelin çocuklara birlikte bakalım diyor. Biz size yardım edelim, siz de o çocuklara yuvanızı açarak, aile sıcaklığını ve anne sevgisini verin. Devletimiz yuvarlarda kalan çocuklarımızın bütün ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılıyor ama çocukların bizden istediği sevgi. Bunun için aile sevgisi çok önemlidir. Çocuklarımızı geleceğe iyi yetiştirelim ki ülkemizin geleceği aydınlansın. Güçlü aile, mutlu çocuklar olsun istiyoruz."

Muhabir: Yunus Emre Günaydın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: