Gönül Elçileri Yardıma Muhtaçlara El Uzattı

Gazipaşa’da, Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi, toplumda "gönüllülük" kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını...

Gazipaşa’da, Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi, toplumda "gönüllülük" kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak üzere İlçe Kaymakamı Muhittin Pamuk’un eşi Sülün Pamuk başkanlığında devam ediyor. Proje kapsamında Gönül Elçileri, faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. 11 Mayıs tarihinde Anneler Günü münasebetiyle düzenlenen yardım çayında elde edilen gelir, engelli, yaşlı, yetim ve öksüzlerin ihtiyaçlarını karşılamak için harcandı. Bu kapsamda ilk olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlar, evlerinde ziyaret edilerek ihtiyaçları tespit edildi. 8 engelli vatandaşa hasta yatağı, ev eşyası ve gıda malzemesi yardımı yapılırken, ayrıca hem fakir hem de engelli bir aile olan Aydıncık köyündeki Mustafa Birgöz ailesinin ihtiyaçları tespit edildi. Birgöz ailesine sahip çıkan Gönül Elçileri, Gazipaşa Kaymakamlığı aracılığı ile ilk önce evin tamir ve bakımı için proje hazırlattı. Gönül Elçileri, evde kullanılamaz durumdaki ev eşyaları kaldırarak, evdeki tüm eşyaları baştan aşağı yeniledi. Eşyalar, Gönül Elçileri Gurubu Başkanı Sülün Pamuk ve ekibinin gözetiminde aileye teslim edildi.

Reklam
Reklam

TOPLUMLA DEVLET ARASINDA KÖPRÜ KURDUK

Eşyaların teslimatının ardından açıklamalarda bulunan Sülün Pamuk, şunları söyledi: “Gönül Elçiliği Projesi kapsamında biz, ilçemizde bir çay düzenledik. Bu çayın geliri ile anneler gününde belli bir gelir elde ettik. Bu geliri 8 engelli vatandaşımıza harcadık. Bugün de Mustafa Birgöz ve ailesinin yanındayız. Yaptığımız tespitler de, ailenin çok iyi olmayan şartlarda yaşadığını görünce, bu ailemizin evini yaşanabilir bir hale getirmek için gönül elçisi arkadaşlarla burada bu hizmeti verdik. Bundan sonra çalışmalarımız aynı şekilde sürecek. Aslında gönül elçisi demek, toplumla devlet arasındaki sağlam köprüyü kurmaktı. Biz bu köprüyü kurduk. Vatandaşlarımız bize ulaşıyorlar, biz de yardımlarımızı en doğru yerden en doğru kaynaklara ulaştırmaya çalışıyoruz. Yine aynı şekilde engelliler, öksüz ve yetimler, yaşlılar şeklinde kırılgan gurup dediğimiz guruba yardımlarımız devam edecektir. Yardım yapmak isteyen vatandaşlar bizlere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile ulaşabilir. Hem nakdi hem ayni yardımlarla bizim de bu yardımları kırılgan guruplara ulaştırma sağlayacaklar.”

Reklam
Reklam

Gönül Elçileri gurubunun el uzattığı aileden anne Fatma Birgöz de, “Evimizi görüyorsunuz. Tarlamızda bir şeyler ekersek ekeriz, kapılar yok taktıramadık. Bazen ben dağa işe gidiyorum, 4 çocuğum var, ikisi oğlan ikisi kız. Sıkıntı içindeyiz, evimizin toprak damı akar üstünü yamadık. Çocuklarla hep bir arada bir odada yatıyoruz” dedi. Baba Mustafa Birgöz ise “Bugün kaymakamımızın sayesinde bir çalışma var. Çok mutluyuz, bir çalışma olacak, kapı pencere sıvası yapılacak. Herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: