Gönül Elçilerinden Kanser Eğitimi

VAN (AA) - Van'ın Muradiye ilçesinde gönül elçileri tarafından kadınlara kanser çeşitleri, kanserle mücadele, kanserde erken teşhis konularında eğitim verildi.

Van'ın Muradiye ilçesinde gönül elçileri tarafından kadınlara kanser çeşitleri, kanserle mücadele, kanserde erken teşhis konularında eğitim verildi. İlçedeki kadın ve çocuk kültür merkezi konferans salonunda, Muradiye Devlet Hastanesi Sağlık Eğitim Sorumlusu Süheyla Aldemir tarafından verilen eğitime 150 kadın katıldı. Kadınların yaşadıkları sorunları birebir iletme imkanı bulduğu seminerde, dile getirilen sorunlar uzmanlar tarafından değerlendirilerek kadınlara aktarıldı. En çok görülen kanser türleri ve belirtileriyle ilgili kadınlara kapsamlı bilgiler vererek, bu hastalığı yenmenin en önemli unsurlarından birinin de erken teşhis olduğuna vurgu yapan Aldemir, seminerde anlattığı konuların kadınlar aracılığı ile tüm kesimlere iletilmesini ve toplumsal duyarlılığın sağlanmasını istedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz