Gönül gözleriyle yaptıkları resimleri sergilediler

Adana’da görme engelliler tarafından yapılan resimlerin sergisi Optimum Alışveriş Merkezi’nde açıldı. Ressam Nesrin Nesrin Türkkarakelle’nin...

Adana’da görme engelliler tarafından yapılan resimlerin sergisi Optimum Alışveriş Merkezi’nde açıldı.
Ressam Nesrin Nesrin Türkkarakelle’nin gönüllü olarak Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği (GÖRBİR) Adana Şubesi’nde düzenlediği kursta 10 engellinin “Görmeyenlerin gönül gözleri” adlı sergisi büyük ilgi gördü.
Vali Hüseyin Avni Coş, AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Arık ile çok sayıda davetli katıldığı programda GÖRBİR Şube Başkanı Ediz Mut, serginin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Yaklaşık altı süren resim kursunda dünyalarının renklendiğine şahit olduklarını ifade eden Mut, “Böylece görmeyenlerin çok farklı olan iç dünyalarını tuvale yansıttık. Bize bu imkânı veren Nesrin Hanım’a teşekkür ediyorum. Âmâların da resim yapabileceğini ispatlamış olduk.”dedi.
İlk başta resim yapabileceklerine kendilerinin de pek inanmadığını ifade eden Ediz Mut, imkânsız gibi görünen bu sanatın üzerinden gelmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını açıkladı. Mut, özverili çalışmalarından dolayı Ressam Nesrin Nesrin Türkkarakelle’ye plaket takdim etti. Türkkarakelle’de kendilerini yalnız bırakmayan davetlilere teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz