Gönül Sofrası Hamm’da Kuruldu

Bağcılar Belediyesi, Kazakistan ve Kırgızistan’da kurduğu iftar sofralarının ardından Almanya’da da iftar sofrası kurdu. Almanya’nın...

Bağcılar Belediyesi, Kazakistan ve Kırgızistan’da kurduğu iftar sofralarının ardından Almanya’da da iftar sofrası kurdu. Almanya’nın Hamm kentinde gerçekleştirilen programa, başta gurbetçiler olmak üzere farklı etnik ve dini gruplardan çok sayıda kişi katıldı.

Bağcılar Belediyesi Kazakistan’ın Almaata ve Çimkent şehirleri ile Kırgızistan’ın Başkenti Bişkek’te kurduğu iftar sofralarının ardından Almanya’nın Hamm kentinde de iftar programı düzenlendi. Hamm Belediyesi’nin oluşturduğu Ramazan etkinlik alanında düzenlenen iftar programına, başta bu şehirde yaşayan Türkler olmak üzere, değişik dini ve etnik gruplardan çok sayıda kişi katıldı.

Reklam
Reklam

Bağcılar Belediyesi olarak Hamm’da iftar sofrası kurmayı geleneksel hale getirdiklerine değinen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Bu yıl 5’incisini gerçekleştiriyoruz. Hamm’la Bağcılar iki kardeş belediye. Biz burada yabancılık çekmiyoruz. Sayın Petermann’a Türklere ve İslam dinine gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Programa, belediye başkanlığı döneminde Almanya iftarlarını başlatan AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık da katıldı. Kıyıklık yaptığı konuşmada özellikle barış ve kardeşlik vurgularında bulundu. Ülkelerarası dostlukların kurulmasında yerel yönetimlerin önemine dikkat çeken Kıyıklık, “Gönül istiyor ki, dünyadaki bütün yönetimlerle dostluk kurulsun ve hiç kavga olmasın. Tabii savaş baronları bunu hiç istemez. Ama onlara rağmen biz bu dostlukları sürdüreceğiz ve barış içinde yaşayacağız” dedi.

“MÜSLÜMANLAR DİNLERİNİN GEREĞİ NEYSE YERİNE GETİRMELİ”
Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann da yaptığı konuşmada, Müslümanların Hamm’da yaşadığını hatırlattı ve 180 bin olan nüfusun yüzde 13’ünü Müslümanların oluşturduğuna dikkat çekti. Petermann, “Müslüman vatandaşlarımız, dinleri gereği neyse, serbestçe yerine getirmeli” dedi.

Reklam
Reklam

Türklerin Alman komşularıyla birlikte katıldıkları iftarda, Ramazan için “11 ayın sultanı” benzetmesini kullan Petermann, Ramazan’ı uğurlayıp, bayramı karşılayacaklarını söyledi. Almanya’da doğumların azalması nedeniyle nüfusunun giderek azaldığını hatırlatan Petermann, son yıllarda Türk ailelerinin de az çocuk yaptığına dikkat çekti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 çocuk tavsiyesine katıldığını söyledi.

180 bin nüfusu olan Hamm kenti, Türkler başta olmak üzere farklı ülkelerden çok sayıda göçmenin de yaşadığı bir şehir. Hamm Büyükşehir Belediyesi her yıl Ramazan ayında Müslümanların etkinlik yapabilmesi için imkanlar sağlıyor. Oluşturulan Ramazan etkinlik alanında aralarında Türklerin de bulunduğu farklı ülkelerden Müslümanlar bir ay boyunca iftar programları ve kültürel etkinlikler yapabiliyor.

Bağcılar Belediyesi ile Hamm Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz Ramazan ayında Kardeş Belediye Protokolü imzalamıştı. Hamm Büyükşehir Belediyesi, karşılıklı ilişkileri artırmaya yönelik Temmuz ayında Bağcılar Çiftlik Meydanı’na Hamm’ın simgesi olan bir Fil heykeli dikmişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz