Gönül'den ''Heron''un düştüğü iddialarına yanıt

Ankara (AA)- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İsrail'den alınan ilk insansız hava aracının düştüğüne ilişkin bilginin yanlış olduğunu, düşen uçağın İsrail'den kiralanan başka tip bir insansız hava aracı olduğunu bildirdi.

Gönül, Türkiye'de bulunan Kazakistan Cumhuriyeti Savunma Bakanı Danial Akhmetov'u kabulünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir soru üzerine Gönül, İsrail'den alınan Heron'lardan ilkinin düştüğüne ilişkin haberle ilgili olarak "Bugün gazetelerde Heron'un düştüğü ile ilgili bilgi var. İsrail'den alacağımız 10 insansız hava aracından ilki. Bilgi yanlış. İsrail'den aldığımız ilk uçak henüz yerde deneme aşamasında" dedi. Gönül şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Düşen var mı? Var... İsrail'den daha evvel kiraladığımız Heron, 2000 saat uçmuştu, o teknik sebepten düşmüştü. Onun yerine başka bir uçak vermişlerdi. O Heron tipi değil başka bir tip. O teknik arızadan düşmüş. Zaten biz de onu iade etmek üzereydik. Çünkü biraz daha kabiliyetli bir uçak bekliyorduk. İkisini birbirine karıştırmamak lazım."

Bakan Gönül, uçağın ne zaman düştüğü ile ilgili soruyu, "Gazete havadislerindekini ben söylüyorum. Bir şekilde bilgi almışlar. Ben sizi aydınlatmış olayım" diyerek yanıtladı. Heron'un kabulüyle ilgili yüzlerce teknik konu olduğunu belirten Bakan Gönül, yer ve hava testleri yapılacağını söyledi.